Емблематичните кръчми от соца

5 май 2017 | 11:23 Дачев
На 7 май „Провокативно“ ще пренесе зрителите на Bulgaria ON AIR назад във времето в емблематичните кръчми от соца. 
 
В неделя в 10,30 часа водещата Милена Фучеджиева ще разговаря с писателката Павлина Делчева-Вежинова, автор на книгата „По дирите на изчезналите софийски кръчми“, с която ще обсъждат каква е била атмосферата в най-популярните заведения тогава и какво се е променило днес. А Агент Тенев ще разкаже за екзотиката на нощния живот през соца.
 
Новата поредица “Поколението” тази седмица среща зрителите с абитуриентите от столичната гимназия по фризьорство и козметика “Княгиня Евдокия”. Какви са мечтите им? Какво са научили и ще продължат ли да се занимават с професията си? Защо в завършващия випуск няма нито едно момче? Ще останат ли да се развиват в България?
 
Ето какво споделя Милена Стойнева, ученичка от 12 клас в паралелката по козметика: “Не мисля, че ще остана дълго в България. Може би след година-две планирам да замина в чужбина, защото мисля, че там има по-голяма реализация”. 
 
В рубриката “Женските досиета Х” журналистът Борис Ангелов продължава разказа си за Цола Драгойчева в една малко известна роля – като пазител гей общността по времето на соца.
 
Традиционната анкета на предаването пита хората изпитват ли носталгия към соца и какви са спомените им за кръчмите тогава.
 


ИЗБРАНО