Сезонен финал на „Българският Топ 40“

3 юни 2016 | 16:03 Дачев
Тази неделя, в последното за сезона предаване на „Българският Топ 40“, меломаните ще видят специално интервю с нашумялата група Der Hunds, които спечелиха второ място в радиоконкурса „Златна пролет“ с песента „Спомен“.
 
Въпреки че отстъпиха челната позиция в надпреварата, формацията стана фаворит на селекционната комисия в 47-мото издание на конкурса, който ежегодно се организира от БНР. Der Hunds получиха правото да участват и в престижния фестивал за обмен на поп и рок музика „Евросоник“ в Грьонинген (Холандия), който ще се проведе през януари догодина. Какви са творческите им планове и как ще се подготвят за фестивала, зрителите ще научат от предаването.
 
Междувременно водещата на „Българският Топ 40“ Поли Генова, която донесе безпрецедентен успех за България с представянето си на Евровизия 2016, ще зарадва почитателите си с концерт в Лондон. Той ще се състои на 5 юни в клуб „Clapham Grand“, като организаторите от Bg Live Republic обещават грандиозно шоу. На сцената до Поли отново ще застане рапърът Бобо, който взе участие в изпълнението на песента „If  Love Was A Crime“ на международния песенен конкурс Евровизия.
 
* * * * * * *
 
Две нови песни на български изпълнители заеха престижни позиции в зрителската класация на предаването „Българските 40“. Чрез своето гласуване на сайта на предаването феновете осезаемо подкрепиха  Мирян Костадинов - MIRY и младата изпълнителка Шекерова.
 
След големия успех на дебютния си сингъл „I Won't Pray“, усмихнатото момче с китара Мирян Костадинов пусна втори сингъл с името „You Already Know“. Само няколко седмици след излизането му, видеоклипът към парчето достигна почти 120 000 гледания в YouTube. Текстът и музиката са написани от Димитър Стафидов, а песента е саундтрак към късометражния му филм „Talking To Al“. Видеоклипът е на професионалистите от Black Stamp ltd. и 4lmntz, които улавят идеята на филма.
 
Дебютният сингъл „Неонов куплет“ на Шекерова е друга песен, забелязана от зрителите. Талантливата изпълнителка, която стартира с обещаваща кариера на театралната сцена, е новото попълнение към музикалния лейбъл „Homeovoxmusic“. Текстът на първия ѝ музикален проект е на българския поет и драматург Елин Рахнев, а музиката - на Георги Георгиев от група „Остава“. Главен концептуалист на видеопродукцията към песента е режисьорът Борислав Костов.
 
Само седмица преди музикалните емоции да отстъпят място на футболните, чаровната Поли отново ще представи най-слушаните песни през изминалата седмица и актуалните новини от световната и българската поп и рок сцена. 
 
Въпреки края на телевизионния сезон, и през лятото меломаните ще имат възможност да подкрепят своите фаворити в специалната зрителска класация „Българските 40“ и да гласуват за любимите си песни на сайта на предаването http://www.bgtop40.com. 
 
Седмичната класация ще бъде публикувана на сайта на предаването и на фейсбук страницата „Българският Топ 40“.
 
„Българския Топ 40“ ще се завърне в ефира на Българската национална телевизия на 11 септември, зареден с много летни емоции и все така свежа българска музика.
 
„Българският Топ 40“ - тази неделя (5-ти юни) от 21:55 часа по БНТ1.


ИЗБРАНО