„Часът на БНТ HD“ продължава със спортно катерене

22 март 2016 | 12:45 Дачев
Социално-отговорната кампания „Часът на БНТ HD“ продължава със спортното катерене. На 20-ти март (неделя) се състоя първият безплатен урок, като в инициативата се включиха деца от 6-ти и 7-ми клас на 126-то ОУ „Петко Юрданов Тодоров“. Домакините на събитието от „Клуб по катерене алпинизъм НСА“ към Националната спортна академия се погрижиха за успешното му протичане.
 
Повече от година кампанията „Часът на БНТ HD“ на спортния канал популяризира масовия спорт сред подрастващите. Съвместната инициатива на БНТ и Столична община, привлече над 150 деца от различни столични училища. Целта е да се привлече интересът към различни спортни дисциплини, които не са застъпени в учебната програма. 
 
В досегашните издания децата имаха възможност да се включат с безплатни уроци по кънки на лед, фехтовка, тенис на корт, конна езда и стрелба с лък. С помощта на специалисти в областта, различните дисциплини се представят по атрактивен начин, показвайки на децата, че спортът е полезно и забавно занимание.
 
В кампанията се включиха и редица популярни имена, сред които: олимпийският вицешампион по гимнастика Йордан Йовчев, вицешампионът по фигурно пързаляне на Русия Андрей Лутай, певците Йоанна Драгнева, EVA, Кристо, Константин Белчев, актьорите Мартин Димитров, Ивайло Захариев, Александър Сано, Йоана Темелкова, Десислава Моралес, Маргарита Хлебарова, спортната журналистка Ели Гигова и много други. Те участваха заедно с децата в различни спортни занимания и направиха часовете на БНТ HD незабравими.
 
„Часът по БНТ HD“ може да видите тази неделя (27-ми март) от 14:15 часа по БНТ HD.


ИЗБРАНО