В събота и неделя - европейско първенство по лека атлетика

18 юни 2015 | 17:40 Дачев
В събота (20.06) и неделя (21.06) БНТ HD ще излъчва европейското отборно първенство по лека атлетика – втора лига, което ще се проведе в гр. Стара Загора.
 
Българският състав залага на най-големите си звезди – Ивет Лалова, която ще стартира в три дисциплини – 100м, 200м и 4х100м, атлет №1 за 2013 г. и 2014 г. Георги Иванов /тласкане на гюле/, медалистките от европейското първенство в зала през март Габриела Петрова /троен скок/ и Радослава Мавродиева /тласкане на гюле/, Ваня Стамболова /400м с препятствия и 4х400м/.
 
Целта на нашия тим е място сред първите два отбора, които дават право на участие в първа лига. Съперници на българите ще бъдат съставите на Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Словения и Сърбия. 
 
В Стара Загора пристигат едни от най-големите лица в „Царицата на спортовете” – олимпийският шампион в хвърлянето на чук Кристиан Парш /Унгария/, неговият сънародник Золтан Коваго  - сребърен медалист от олимпийски игри в хвърлянето на диск, европейският шампион в зала в тласкането на гюле за 2013 г. Асмир Колашинац /Сърбия/, бронзовият медалист от последното световно първенство на 400м с препятствия Емир Бекрич /Сърбия/. Общо 400 атлети ще стартират на стадион „Берое” в града под липите. 
 
Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-значимите атлетически събития. Състезанието ще бъде отразено с две подвижни телевизионни станции и общо 15 камери.

Преките предавания на БНТ HD са в събота и неделя от 17:55 часа. 
 
Надпреварата в Стара Загора е един от най-важните стартове за българските атлети преди най-голямото събитие за годината – световното първенство. Някои от нашите състезатели ще се опитат да покрият нормативи за шампионата в Пекин. Българската национална телевизия ще предава и световното първенство в китайската столица, което ще се проведе между 22 и 30 август. 


ИЗБРАНО