Антон Радичев гостува на ”55 лица от вашия живот”

14 април 2015 | 08:56 Дачев
Броени дни след бенефиса си, легендарният Антон Радичев гостува в студиото на БНТ
 
14 април 2015 (вторник) от 19:10 до 19:40 часа - „55 лица от вашия живот“ по БНТ1.
 
Един от най-емблематичните образи в българското кино - човекът, когото „никой не може да цака с топла бира“, ще бъде гост в предаването. Броени дни след бенефиса му в Народния театър, водещите Анна Ангелова и Драго Драганов ще посрещнат в студиото актьора Антон Радичев.
 
Феновете на българското кино го познават и с хитовите реплики „Направо ми се къса сърцето” и „Ако бяхме немци или поне малко германци“. В студиото на БНТ Радичев ще разкрие защо е прекратил кариерата си в леката атлетика и какъв е пътят от спортния салон до театралната сцена. Зрителите ще разберат къса ли му се още сърцето и от какво. И още - какво влияние оказа телевизията на Антон Радичев, както и каква е разликата да играеш театър пред камери.
 
* * * * * * *
 
Актьорът е сред любимците на родната публика. През 1974 г. той завършва ВИТИЗ и веднага влиза в Народния театър. Играе в над 40 филма, сред които "Маневри на петия етаж", "Оркестър без име", "Хотел Централ", "Щурец в ухото", както и в култовото шоу на БНТ "Клуб НЛО". 
 
Тази година любимият актьор на Йордан Радичков отбеляза 40-годишен юбилей на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ със спектакъла "Работно време".
 
За бенефиса на Антон Радичев Съюзът на артистите в България го удостои със Златна значка.
 
* * * * * * *
 
Какво още сподели Антон Радичев за четирите десетилетия на сцената и екрана, зрителите ще видят тази вечер по по БНТ1.
 


ИЗБРАНО