Емил Каменов е къртицата, Георги Стоянов е победителят

18 май 2014 | 01:11 Дачев
Големият въпрос в риалити шоуто "Къртицата 2: Разтърсване" на TV7 получи своя дългоочакван отговор - Емил Каменов е къртицата.
 
Охранителят на звездите бе заподозрян от едва 38% от зрителите и така си спечели внушителната сума от 97 140 лв.
 
Чекът с паричната награда му беше връчен лично от изпълнителния директор на TV7 и NEWS7 Десислава Тошева в края на днешното живо предаване, продължило 6 часа и 20 минути.
 
* * * * * * *
 
Парите от зрителското гласуване чрез смс-и ще бъде върнато на децата на България. Средствата ще бъдат ползвани за закупуване на спортна екипировка за млади волейболни, футболни и баскетболни таланти.
 
Ще бъде обявено гласуване през сайтовете на TV7 и NEWS7, което ще даде шанс на зрителите да номинират детски и младежки отбори, на които ще бъдат дарени екипите. Преди началото на новата учебна година победителите от зрителското гласуване ще бъдат обявени.

* * * * * * *

ММА боецът Георги Стоянов е големият победител - за него гласуваха 51.3% от зрителите, срещу 48.7% за конкурента му Александър Сано.
 
Чекът за 152 860 лв., натрупани в сметката на групата, му бе връчен също от Десислава Тошева.
 
Георги е на 33 г. от Бургас, разведен с едно дете. Той е шампион на България по ММА в категория до 70 кг. Записва се за участие заради желанието на 11-годишната си дъщеря Дарина.
 
* * * * * * *

Последното живо предаване от Базата и Арената се превърна в достоен сблъсък на мъжки характери и сила. Петимата финалисти – Костя Воротнюк, Георги Стоянов, Евгени Иванов, Емил Каменов и Александър Сано, започнаха последната си обща Битка на височина 12 метра, а преодоляването на дървените пилони се оказа по силите единствено на актьора Александър Сано. 
 
Това финализира окончателно баланса по сметките на Къртицата и Групата, която поведе със 152 860 лв. срещу 97 140 лв. за саботьора. Последният елиминационен тест се оказа фатален за руснакът Костя, който напусна играта на крачка от финала.
 
Къртицата имаше честта да бъде разобличена публично пред зрителите и гостите в студиото на предаването, а главната роля се оказа поверена на топ-охранителя Емил Каменов. Освен със слава, монтанската сила се сдоби и с друга награда. Зрителският вот за Къртица не успя да подмине решаващите 50%, а това връчи в ръцете на Каменов пълната сума от сметката на саботьора -  97 140 лв. 
 
Златната тройка на Евгени Иванов, Георги и Александър Сано бе селектирана от зрителите до двама финалисти, които решиха волейболната звезда да напусне играта. 
 
Така, на финалната права един срещу друг се изправиха Александър и Жоро, а последната им битка бе единствено за честта на играта и последния вот на зрителите. В компанията на крокодил, нутрии и десетки риби и раци, двамата атакуваха водния капан и изваждането на четири ключа. Момчето от морето – Георги, доказа, че бързината и водата са неговата стихия и преодоля препятствията за рекордните 2 минути. Това очевидно оказа влияние и на финалното зрителско решение, което избра Георги за победител.
 
* * * * * * *
 
Статистика:
 
- В реализацията на шоуто участва екип от над 200 души
 
- 12 седмици, 12 битки от Арената, 12 преддверия, 10 лова за храна, 12 логически мисии, 4 водни и 7 въздушни мисии
 
- 75 скорпиона, 6 500 пиявици, 200 кг бели червеи, 70 кг брашнени червеи, 2000 хлебарки, 20 000 щурци, над 300 плъха, над 100 мишки, 1000 ларви, 200 жаби, 1000 бръмбари, 348 свински тестиси, 4 тона телешка кръв, 35 кравешки сърца, 4 нутрии, 1 крокодил, десетки змии и риби
 
- травми и потърпевши: фрактури на крака (Стоян Бончев и Ивайла Бакалова),  хипертонична криза и счупен пръст на крака (Емил Русев), разтегнато сухожилие и ухапване от скорпиони (Индира), навехнат глезен (Екатерина Щайнингер), скъсани връзки на глезена (Борислав), ухапване от змия (Георги), десетки хематоми, охлузвания и натъртвания на останалите играчи.


ИЗБРАНО