Ивайла Бакалова си счупи крака, напуска Къртицата

14 май 2014 | 12:41 Дачев
Само на крачка преди финала на риалити шоуто, Ивайла Бакалова получи сериозна фрактура на крака по време на мисия.
 
Тя бе незабавно хоспитализирана, а днес ѝ предстои операция.
С това участието ѝ в "Къртицата 2: Разтърсване" приключи само 4 дни преди финала тази събота вечер, 17 май.
 
При вчерашната мисия, участниците  бяха изстрелвани с катапулт и се приземяваха върху мрежа, обезопасени с въжета. Силният камшичен удар на въжето е станал причина Ивайла да получи тежка полифрагментна фрактура на крака.

Веднага след инцидента, на Бакалова ѝ е оказана първа помощ, била е шинирана на място и откарана в МБАЛ "Софиямед". Днес предстои първата операция на "Мис България - Вселена 2001" и "Мис Черно море 2000", която ще бъде извършена от д-р Бисер Бончев, завеждащ Отделението по ортопедия и травматология в болницата.

* * * * * * *
 
Според правилата на формата, още преди влизането си в предаването всеки участник подписва договор, че е информиран и е съгласен да участва в мисии от всякакъв екстремен характер.
Отделно, преди всяка екстремна мисия участниците подписват декларация, в която заявяват, че са наясно с рисковете и доброволно участват в мисията.
 
Всеки един от участниците има застраховка от прокукцията и при нужда от лечение разходите се поемат изцяло от продукцията.
 
* * * * * * *
 
32-годишната Ивайла Бакалова бе сред златната седморка-финалисти в "Къртицата 2" и един от най-силните играчи в телевизионното риалити. Неочакваният инцидент обаче слага край на участието ѝ в играта.
 
Екипът на предаването и всички участници в него стискат палци на Ивайла и ѝ пожелават успешно оздравяване.

* * * * * * *

С това, участниците преди финала остават 6 на брой.

Вчера участниците бяха провокирани да тръгнат по следите на Къртицата и да стигнат до истината за саботьора в Базата.
В една от последните си мисии, Заселниците търсеха подсказващи бележки, които ги препращаха към следващ жокер и накрая до карта, която уж трябваше да ги отведе до място, на което да видят Къртицата в цял ръст. Участниците претърсиха из основи цялата Базата, а картата ги отведе до тайния тунел към Изолатора. Домакинът Емил Каменов любезно им отвори решетката на затвора си, а гостуващите съотборници бяха разочаровани да получат снимка със самите себе си...
 
Разочарованието им обаче стана два пъти по-голямо, когато разбраха, че пътят обратно към Базата е блокиран за следващите 24 часа!

* * * * * * *

Евгени Иванов-Пушката е първият сигурен финалист
 
В сряда вечер супергероите ще разиграят атрактивна пейнтбол битка, а волейболния ас Евгени Иванов ще подкрепи прякора си с безспорни доказателства. Капсулата с имунитет отиде в неговите ръце.
 
Високият 210 см исполин ще се окичи с бойната слава на тотален победител и ще има и романтична вечеря със съпругата си Маруся, която не е виждал от три месеца.
 
На финалната права в събота ще се явят трима финалисти, един от които е Къртицата. Другият ще бъде Пушката.
 
Кой ще бъде третият - кулминацията на играта предстои на живо на 17 май.



ИЗБРАНО