”Въпрос на гледна точка” с рубрика ”Н.Р.Б.”

9 януари 2014 | 14:05 Дачев
Водещият Стойчо Керев: една държава, една партия, един народ - страната на избраните
 
От 22 януари 2014 стартира новата рубрика в предаването "Въпрос на гледна точка" по News7 - рубриката е озаглавена "Народна република България".
 
Това е вторият проект с историческа насоченост, реализиран от екипа след поредицата "Диктаторите. Проклятието на боговете", която се излъчва в понеделник от 19:30 ч.
 
* * * * * * *
 
В "Народна република България" всяка сряда водещият Стойчо Керев ще търси истината за времето преди 1989 г.
Историци и участници в живота през периода ще разказват и анализират събитията, които определяха битието на българите, живели в една държава, за една партия, като един народ. 
 
Каква цена платихме, за да сме любимци на съветските вождове цели 45 години?
За какво ни излъгаха? За какво продължаваме да се залъгваме? Можеше ли да бъде различно настоящето на нашите родители? Образовани и поробени или свободни и необразовани? Какво знаем днес за времето преди по-малко от един човешки живот? Защо някои фамилии се чувстват като богопомазани, а други гниеха в лагерите на смъртта? Познаваме ли истинската Народна република България или ще позволим да се заблуждаваме за страната на избраните? 
 
Отговорите: от 22 януари, всяка сряда от 19:30 ч.
 
* * * * * * *
 
Първата тема е "Началото: 9 септември 1944 г. Съветска окупация или освобождение"
Автор и водещ – гражданинът на Н.Р.Б. Стойчо Керев.

Половинчасовото токшоу "Въпрос на гледна точка" се излъчва от 16 септември м.г. всеки делничен ден от 19:30 ч. по News7.

Идната сряда (15.01.), по изключение, предаването пада п
оради волейболния мач "КВК Габрово" - "Малийе Мили Пиянго", а в 22:30 ч. ще се излъчи повторение на предаването от предишния ден.



ИЗБРАНО