Старт на ”Нова Спорт HD”

29 юли 2013 | 13:41 Дачев
Почитателите на HD каналите ще могат да намерят Nova Sport HD в премиум пакетите на кабелните и сателитни оператори

От днес светът на английския футбол оживява в HD формат

Причината е стартът на най-новия HD канал, част от Нова Броудкастинг Груп (NBG) - Nova Sport HD.
 
Честването на 125 години от създаването на Футболната лига, мачът за трофея ФА Къмюнити Шилд, надпреварата във Висшата лига и Европейското първенство по баскетбол за мъже в Словения са само част от предстоящите акценти, които всички почитатели на спорта ще могат да следят във висока резолюция.
 
Така всички любители на футбола и спорта ще могат още по-качествено и пълноценно да усетят удоволствието от най-вълнуващите футболни двубои и най-динамичните спортни надпревари. 

Съдържанието на HD-канала ще е еднакво с това на стандартния SD-канал, уточняват от NBG.
Директорт "Спорт" на NBG е Веселин Василев.

* * * * * * *
 
Благодарение на Nova Sport HD едни от най-важните събития в света на футбола и спорта ще бъдат излъчвани в още по-качествен и съвременен формат – висока резолюция. Стартът на Nova Sport HD безспорно е изключително добра новина за всички фенове на английския футбол – така оспорваните двубои от английската Висша Лига и останалите английски първенствa и турнири ще имат своя HD еквивалент именно в ефира на Nova Sport HD.

Освен най-вълнуващото от футбола, каналът ще предложи и най-доброто от други спортове като лека атлетика, баскетбол, професионален бокс, голф, спийдуей, които, както винаги, ще бъдат представяни от най-професионалните водещи и коментатори.
 
Спортните изживявания в HD формат ще започнат още в началото на август и ще отбележат поредица важни събития във футбола на старта на сезон 2013-14. Такова е честването на 125-годишнината от създаването на Футболната Лига, в което един срещу друг в мачове от Чемпиъншип на 3 и 4 август ще се изправят емблематични английски отбори, участвали в учредяването на лигата през 1888 година.

Важна ще бъде и датата 11 август – тогава във висока резолюция ще бъде излъчен и мачът за трофея ФА Къмюнити Шийлд между отборите на Манчестър Юнайтед и Уигън Атлетик, шампионът в Премиър Лийг срещу носителя на Купата на Футболната Асоциация.

Първият уикенд на следващия месец ще постави началото и на срещите за Купата на Германия през сезона.

Скоро след мача ФА Къмюнити Шийлд, на 17 август в HD формат ще започне и надпреварата във Висшата Лига, която несъмнено ще поднесе още по-непредвидими и удивляващи двубои.

Друг акцент в програмата през месец септември ще бъде Европейското първенство по баскетбол за мъже в Словения, което феновете ще могат да проследят във висока резолюция благодарение на Nova Sport HD.
 
* * * * * * *

Почитателите на HD каналите ще могат да намерят Nova Sport HD в премиум пакетите на кабелните и сателитни оператори.ИЗБРАНО