Люба Кулезич по Нова ТВ от 10 март, 9 - 11 ч., ”На светло”

27 февруари 2013 | 14:44 Дачев
Споразумението с медията е готово, предстои договорът да бъде подписан, съобщава Съюзът на българските журналисти

Люба Кулезич отново ще е на телевизионния екран тази неделя, но по Нова ТВ - съобщава
сайтът на Съюза
За tv.dir.bg от телевизията уточниха, че стартът е не от тази, а от следващата неделя, 10 март 2013.

Споразумението с медията е готово, предстои договорът да бъде подписан.
Два дни след уволнението от ТV7 тя намери работа там, откъдето си тръгна сама преди 2 години и произвеждаше културната рубрика в сутрешния блок "Здравей, България".
 
Нова телевизия пуска Кулезич в същото време, което тя имаше в програмата на другата медия, но с час по-малко - ще води предаване от 9 до 11 ч всяка неделя. Вероятно то ще носи друго име, но ще има аналогия с "Насреща". 
 
Кулезич си запазва ролите на продуцент и водещ. Тя не скри, че е имала драматичен разговор с бившия си шеф Николай Бареков, който обяснил новите приоритети на телевизията.

Люба Кулезич бе неочаквано уволнена при съмнителни мотиви от TV7 на 25 февруари 2013 г. Тя е автор и съавтор на седмичните предавания по БНТ „Кино в чекмедже“ (1995 - 1996 г.) и „24 квадрата“ (1998 - 2001 г.). Работила е и в телевизия "Европа" (редактор на предаването „Неделя 5 и 10“).  През 2010 г. и до февруари 2011 г. прави културна рубрика в "Здравей, България" по Нова ТВ, а от 2009 до 2001 е водещ на рубриката "Рулетка" от "Станция НОВА".

* * * * * * * *
 
С идването на журналистката, Нова телевизия изпълва плътно уикенда с публицистични предавания. "Откъде ще намерим толкова гости за всички тези предавания" - казал един от продуцентите в Нова ТВ, цитиран от sbj-bg.eu.

*  * * * * * * *

Новият проект на Кулезич в Нова ТВ ще бъде със заглавие „На светло”.
 
"Предаването- мозайка ще търси различните аспекти на случващото се около нас, ще включва фрагменти, които са нови за зрителя, ще изважда на светло незададените въпроси и премълчаните тези, които по една или друга причина не намират място в дневния ред на другите медии” - описва новото предизвикателство водещата Люба Кулезич.
„Основната ни цел ще бъде да говорим открито за нещата, без режисура и без притеснение - по начина, по който всяка безпристрастна медия би следвало да го прави”.
 
Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп:
„През последните месеци екипът на Нова ТВ работеше активно по старта на ново публицистично предаване в този часови пояс на неделния ден. Радваме се, че ще дадем тази възможност именно на Люба Кулезич, която доказа, че не се страхува да отстоява позициите си и да изразява открито своето мнение.
 
С присъединяването й към екипа на телевизията, публицистиката на Нова през уикенда става още по-силна в лицето на изключителни имена и утвърдени журналисти като Кеворк Кеворкян, Сашо Диков, Константин Вълков, а сега и Люба Кулезич”.
 
* * * * * * *
 
„На светло с Люба Кулезич” – от 10 март, всяка неделя от 09:00 до 11:00 ч. по Нова ТВ.
 


ИЗБРАНО