Димитър Павлов: с политици по-трудно се говори в ефир

14 юли 2012 | 18:10 Дачев
Свилен Нейков оптимист за Олимпиадата в Лондон, специална програма за Рио де Жанейро '2016

Още на финала на „Факторът Кошлуков” тази сутрин: Лео Бианки не бърза да се жени - Лучия изгубила пръстена...

Водещият на „Комисията Павлов” по TV7 (чийто сезонен финал бе на 12 юли) Димитър Павлов сподели в предаването „Факторът Кошлуков”, че с политици по-трудно се говори в ефир. Той обясни, че се старае да ги представи в по-различна светлина от това, което зрителите са виждали. "Опитваме се да покажем, че и те са хора" – заяви Павлов и разказа, че в началото политическите фигури много трудно са склонявали да гостуват в неговото студио, но постепенно нещата се променят.

Митко Павлов се затрудни да отговори коя работа му допада повече – тази в радиото или тази в телевизията. Телевизията е много „вкусна” за правене – има някаква краста, а радиото е нещо много интимно – там можеш да отидеш и по гащи, заяви Павлов пред Емил Кошлуков. В тази връзка водещият не скри, че от задължителното облекло в ТВ ефира най-много го притесняват вратовръзките, които непрекъснато го задушават.

Павлов призна, че от септември в „Комисията Павлов” ще има промени, но обяви, че ще разкрие повече подробности наесен. Водещият загатна, че по всяка вероятност след ваканцията зрителите ще го виждат по-често на екран.

Встрани от темите за своето шоу Митко Павлов разказа за премеждията си - докато е помагал при гасенето на пожара във Витоша, носейки сандвичи и айран на огнеборците. Павлов не пропусна да напомни и за любимите си кюфтета с лютеница и издаде тайната рецепта за тях – кимион, кайма, малко хляб, лук и жълтък. Митко не се притесни и от въпросите за края на ергенския живот. "Каквото дойде" – отговори той и добави, че харесва брака и че лятото е хубав сезон за сватби.

* * * * * * *

Министърът на спорта Свилен Нейков изказа оптимистична прогноза за представянето на родните олимпийци в Лондон. В студиото на предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 Нейков заяви, че представянето на Острова ще бъде по-успешно от това в Пекин преди 4 години. Имаме реални шансове за медали – могат да са 6-7, но могат да бъдат и 10 – заяви министърът, чиито надежди са свързани най-вече с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика.

Свилен Нейков разкри, че у нас се работи по специална програма, насочена към представянето на България на летните игри през 2016 г. в Рио де Жанейро. В тази връзка той обясни, че неговото министерство концентрира сили за възстановяването на спортните училища и на спортните школи. Нейков уточни, че вече са възстановени спортни училища в София, Варна, Русе, Плевен и Бургас, като предстои те да минат под шапката на Министерството на спорта.
Министърът подчерта, че неговата институция полага усилия и за развитието на масовия спорт. Пред водещия Емил Кошлуков той разказа, че от началото на своето управление правителството е инвестирало над 7.5 милиона лева за изграждането на 47 спортни обекта в България.

Нейков изказа съжаление за това, което се случва в националния отбор по волейбол. Много ми се искаше да участваме със своя пълен потенциал на олимпиадата – сподели министърът, според когото междуличностните отношения са се оказали фатални за най-успешния ни колективен спорт. Нейков подчерта, че в подобна ситуация намесата от страна на държавата е забранена.

Свилен Нейков не подмина и футболната тема. Той заяви, че държавата ще даде основен приоритет на развитието на детско-юношеския спорт, за да може от там да излязат бъдещите Стоичков и Бербатов. Министърът сподели, че подкрепя идеята за намаляване на отборите в родната „А” група, като това ще повиши нивото на футбола и ще ограничи проблемите с черното тото. В края на своето участие Силен Нейков разкри, че в момента се търсят външни инвеститори за изграждането на новия национален стадион по футбол. Той заяви, че основният въпрос, който трябва да бъде разрешен след построяването на стадиона, е свързан с неговото правилно управление.

* * * * * * *

Лео Бианки не бърза да се жени
Популярният кулинарен водещ подарил пръстен на Лучия, а тя го изгубила, сподели симпатичната двойка в предаването „Факторът Кошлуков”

Харесва ми да бъда водещ, за мен беше голямо удоволствие да опитам тази сфера, сподели Леонардо Бианки, познат като лице на кулинарното шоу на TV7 „Какво ви забърка Лео” (сезонен финал вчера, на 13 юли). Италианецът, който освен с телевизионна кариера може да се похвали и с два ресторанта в София („Leo’s Pizza & Trattoria” и “Da Papa”) и гостува на Емил Кошлуков със своята половинка - Лучия.

Оставям гостите в шоуто да готвят, без да им помагам и да ги насочвам, каза Лео и издаде пред Емил Кошлуков, че червеното е цветът, който отваря апетита. Именно на такъв декор заложил и той на старта на „Какво ви забърка Лео”. Отскоро обаче италианецът готви в нова кухня – вече е сьомгова, описа я Леонардо със своя неподражаем български.
Аз не съм готвач, включи се в разговора Лучия, а Лео се пошегува, че приятелката му приготвя добре попара с мляко. Двамата разказаха, че по-често ги разпознават и спират на улицата в провинцията. В София повече са свикнали с нас, смята Лучия.
Леонардо се пошегува, че са решили да отворят два ресторанта, за да не се карат – един за него и един за Лучия. И двамата обичат родната кухня – Лучия си пада по шопска салата и по традиционните ни манджи, а Лео издава, че най-хубавото пиле, което е ял, е в Котел.

С шега двамата говориха и за началото на своята любов преди 8 години. Тя искаше да се запознаем, започна Лео. Аз въобще не го видях, отвърна Лучия и поясни, че когато са се срещнали за първи път, е било малко тъмно. Аз й помагах да приключи старата връзка, засмя се италианецът. Двамата пристигат у нас 8 месеца след запознанството си. Не я знаех въобще тази България – откровена беше Лучия. 

На въпроса не е ли време за брак все още нямат категоричен отговор. Аз пръстена съм го подарил – оправда се Лео. Обаче аз го загубих – добави половинката му. Въпреки това, Лучия е тази, която е готова за венчавка, докато Леонардо не смята, че трябва да бърза. Стана ми топло – защо не говорим за музика – затвори темата кулинарът и заговори за песента, която е записал с рапъра Играта. Винаги е много интересно с него – усмихна се на финала Лучия.




ИЗБРАНО