Евро 2012 прави БНТ лидер по гледаемост през уикенда

11 юни 2012 | 16:54 Дачев
Близо 50% от всички телевизионни зрители гледат Евро’2012 по БНТ

БНТ излиза на първо място по гледаемост в телевизионния ефир непосредствено след старта на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.

Мачът Испания - Италия /неделя, 10 юни/ е най-гледаният от излъчените през уикенда. В 20:40 часа, за аудитория (All4+), футболната среща малко преди края си отчита рейтинг 12,2%, като е гледана от 851 000 зрители (в същото време рейтингът на bTV е 10,8% с финала на "Седем часа разлика", а на Нова ТВ - 2,7% с филма "От Париж с любов").

В студиото на БНТ водещите - съдийката Християна Гутева и Методи Манченко - бяха поканили Иван и Велислав Вуцови, както и анализатора на медията и бивш национален селекционер Пламен Марков. Любопитно е, че емблематичната футболна фамилия прогнозира твърдо победа на Испания с 2 и повече гола, докато Пламен Марков избра знака за равенство - и позна.

Победата на Германия над Португалия /събота, 9 юни/ в 22:10 ч. - края на първото полувреме - е привлякла 746 000 зрители, с рейтинг от 10,7% (в същото време bTV с филма "Добра година" са постигнали рейтинг 5,8%, а Нова ТВ с таблоида "Горещо" - 3,1%).

Драматичната среща между отборите на Ирландия и Хърватия вчера /неделя, 10 юни/ отбелязва своят пик в 23:10 часа - по средата на второто полувреме - с рейтинг от 8,3% и аудитория от 580 000 зрители, за bTV рейтингът (трилъра "Зодиак") е 5%, а за Нова ТВ (филма "Геймър") - 1,5%.
В студиото на БНТ с фланелка на „шахматистите” дойде щастливата посланичка на Хърватия – нейно превъзходителство Даниела Баришич и нейния син Вейкослав.

Съботната среща между отборите на Холандия и Дания отбелязва своят пик на гледаемост в 20:25 ч. с рейтинг 10,3 % и достигна до 719 000 зрители, в същото време bTV имат рейтинг 5,8%, а Нова ТВ (с филма "Бизнесът на влюбването") - 2,8%.

Информацията е на БНТ.

* * * * * * *

снимка 1:
Камен Алипиев, Ели Гигова, Християна Гутева и Методи
Манченко - двете двойки водещи на студията „
Фен зона прогнози” – преди
мачовете от „Евро-2012” и „Фен зона в полунощ” (един час токшоу след
техния край)


снимка 2:
посланикът на Хърватия в София, нейно превъзходителство Даниела Баришич гостува заедно със сина си Вейкослав, облечени с фланелки на „шахматистите” в предаването „Фен Зона в полунощ” (водещи Методи Манченко и Християна Гутева).
За доброто настроение се грижат композиторът Ясен Велчев /електрическо пиано/ и певицата Цветелина Чендова заедно с френския й партньор - китариста Бастиен



ИЗБРАНО