Посланици коментират и прогнозират Евро 2012

9 юни 2012 | 15:32 Дачев
Днес в посолството на Германия ще се съберат фенове на немския и португалския футбол, за да гледат заедно срещата Германия – Португалия

Вижте часовете и датите на излъчване на Евро 2012 и свързани с него предавания по 8 телевизии: tv.dir.bg/tv_show_program.php?id=1376 

Вижте пълната програма на БНТ по дати с мачовете: tv.dir.bg/news.php?id=11247112

* * * * * * * *

На 8 юни бе даден официалният старт на ЕВРО 2012. По повод началото на футболното първенство, посланиците на Полша Лешек Хенсел и Украйна Микола Балтажи поканиха приятели и общественици, за да гледат заедно церемонията по откриването на грандиозното събитие и първия мач между Полша и Гърция.

Домакин на събитието бе полското посолство в София. От там на живо за спортното студио „Фен зона прогнози” се включиха Методи Манченко и изгряващата звезда в коментаторската група на БНТ Християна Гутева.
Специално за БНТ, украинският посланик Микола Балтажи прогнозира, че ако Украйна успее да мине през груповата фаза, е твърде възможно на финал да се изправят отборите на двете страни-домакин (Полша и Украйна).

Гости в коментарните студиа в деня на откриването бяха Весела Тотева, Елин Топузаков, Ивайло Петев, треньор на Лудогорец, Владимир Манчев и бившият президент на Спартак Варна Николай Ишков.

* * * * * * *

Днес, събота, специални гости в студиата на БНТ ще бъдат Цветана Божурина, бивша състезателка по волейбол, и Сандро Филипини, издател на Gazzetta dello Sport.
На 9 юни в посолството на Германия ще се съберат и най-верните фенове на немския и португалския футбол, за да гледат заедно срещата Германия – Португалия. Отново там ще бъде излъчен филмът „Октоподът Паул”, чиито автор е Методи Манченко. Документалната лента разказва как функционира немската спортна машина, защо футболът се е превърнал в култ за Германците и как те се готвят да се завърнат в призовата тройка на класирането по нации на Олимпийските игри.

* * * * * * *

В неделя, 10 юни, футболната съдийка Християна Гутева ще направи своя официален дебют на малкия екран - заедно с екранната си половинка Методи Манченко и в компанията на Вили и Иван Вуцови.


/На снимките - пряко включване от Полското посолство, София, 8 юни 2012/



ИЗБРАНО