”Разследване” изпреварва ГДБОП със 7-мата къща

25 април 2012 | 12:35 Дачев
Екип на предаването разкрил седмата къща на „наглите” преди ГДБОП

Журналистите са заснели ексклузивни кадри от седмата къща на бандата за отвличания срещу откуп, известна от кодовото наименование „наглите” на операция на МВР. В тази къща най-вероятно са били държани похитените жертви.
 
Седмица преди влизането на ГДБОП на адреса, разследващите репортери на Нова ТВ Марин Николов и Димитър Стоянов успяха да влязат в стаите на имота, който се намира в Кокаляне, близо до София. В ефира на „Здравей, България” тази сутрин двамата разказаха как са стигнали до разкритието. Според източници, в криминалния контингент отдавна се подозирало за къщата, но досега, тя не е влизала в официалните данни по разследването за отвличанията.
 
* * * * * * *
 
След подаден сигнал, екипът на „Разследване” отива до мястото преди две седмици. Какво намират там? Вратата на двора е отворена, а тази на партера – открехната. Вътре има 4-5 полупразни стаи, с изключително малко мебели. Интересно е, че на втория етаж намират шумоизолационна вата за стена, каквато бе намерена и в другите „къщи на ужасите" при акция „Наглите" на МВР преди две години. Според първоначалната информация се проверява дали в къщата в Кокаляне са били държани Румен Гуненски - син и безследно изчезналият бизнесмен Вене Сотиров.
 
Репортерите на Нова ТВ бяха категорични, че част от подсъдимите са били там – къщата носи всички белези на място, където биха били държани заложници и има същия профил като останалите, вече открити скривалища на „Наглите". 
Всички съседи наоколо също са потвърдили, че са виждали в нея да идва убитият наскоро Кирил Кирилов - Шкафа от групата на „Наглите", както и Павел Петков – Прасето, който пък бе оправдан от съда преди седмици.
 
В ефира на „Здравей, България” Марин Николов и Димитър Стоянов потвърдиха, че в къщата със сигурност е било „чистено”. За разлика от предишните скривалища, където бяха намерени уреди за мъчение и помещенията, в които са били държани жертвите, тази е намерена полупразна.
 
Екипът на „Разследване” продължава да следи темата за „Наглите”, а още шокиращи репортажи зрителите на Нова ТВ ще могат да видят в някой от следващите епизоди на предаването, съобщават от телевизията.


ИЗБРАНО