Спряха и ”Ники Кънчев под наем”

11 януари 2012 | 12:37 Дачев
Популярният ТВ водещ Ники Кънчев драматично приел новината, че е спрян последният проект, в който участва - спекулират от newsmaker.bg
Шоуто "Ники Кънчев под наем" паднало от ефир поради нисък рейтинг.

Предаването бе позиционирано в практически негледаем часови пояс от 15:30 ч., а последното му издание бе преди Нова година, в петък - 30 декември. От 7 януари насам се излъчват повторения през нощта (04:15 ч.), както и рано сутрин по Diema Family (от 07:30 ч.).
Продуцентите от Old School обаче се застраховаха, като пуснаха в същия месец октомври 2011 г. идентично по концепция предаване и по националната телевизия. БНТ1 и БНТ Свят излъчват шоуто "Апартаментът", в което водещ е култовата Марта Вачкова и което е позиционирано също след обяд (12:35 и 15:15 ч.).

Слабата гледаемост на шоуто принудило управата на Нова ТВ тихомълком да спре продукцията "по никое време". Риалитото, в което популярният водещ помагаше на хора в какви ли не абсурдни ситуации, задържало пред екрана едва 100 хиляди зрители. На негово място върви телевизионна кримка (Закон и ред: Умисъл за престъпление), която вече привлича повече зрители.
Въпреки амбициите, предаването не успя да изкара и един сезон. Лош часови пояс, слаба организация и изтъркан персонаж за лице на продукцията са може би част от причините за фиаското, на което мистър "Стани богат" бе водещ.

Кънчев се е разписвал срещу 5-цифрено месечно възнаграждение, твърдят още от newsmaker.bg. Той обаче не остава без работа - поверено му е новото гейм шоу "Да ти паднат 100 хиляди", което стартира през м. март тази година. Въпреки шумната реклама, успехът на този формат (на Endemol - бел.ред.) по света е съмнителен и няма държава, в която да се е задържал повече от два сезона, охлаждат любопитството от сайта.

* * * * * * *

От Нова телевизия коментираха обаче за Дир.бг, че "предаването "Ники Кънчев под наем" не е било свалено от ефир. Първият сезон на формата продължи планираните 3 месеца (октомври - декември) и логично приключи с края на есенния телевизионен сезон.".



ИЗБРАНО