Копривщенски баби и Тони Стораро в ”Ники Кънчев под наем”

18 декември 2011 | 12:35 Дачев
В седмицата преди Коледа Ники Кънчев ще заведе Тони Стораро на нумероложка, ще ни срещне с българския Индиана Джоунс, ще посрещне най-предизвикателната мисия досега – операция по смяна на пола, а в навечерието на Бъдни вечер двамата с Ади ще ни отведат в Копривщица.

Първата среща на Ники Кънчев в понеделник ще бъде с изпълнителя Тони Стораро, който ще наеме известния водещ, за да разбере кое е щастливото му число и има ли още хитове, които ще направи. За целта двамата ще отидат при известна нумероложка. В първия ден от седмицата ще разберем и как продължава историята на 39-годишната Диляна, която продължава борбата за ново начало след тежко химио и лъчелечение. Полезна информация ще получат и всички, които искат да запишат магистратура в чужд университет. Как да получим стипендия и кои са привилегиите от следването в чужбина? Преди коледните и новогодишни празници Ади ще попита дизайнерката Ирина Сердарева подходящ подарък ли са шапките и какви са новите тенденции.

Във вторник ще чуем изключителната история на Камен Бонев – човекът, който с основание може да наречем българския Индиана Джоунс. Как се приготвя пържола върху течаща лава и кои са едни от най-непроходимите и опасни кътчета на земята? Първото място, на което Камен ще отведе зрителите, е Антарктида. Във вторник предстои и финалът на случая на Диляна – след 2 месеца изследвания и терапии настъпи моментът, в който ще разберем успяла ли е да отслабне и освен намаляване на килограмите, какви други промени са настъпили в тялото й.

В сряда Ники Кънчев ще бъде нает за може би най-необичайната и предизвикателна мисия досега – операция по смяна на пола. Той ще ни срещне с историята на 25-годишен травестит, чиято мечта е открито да каже на света, че иска да бъде такъв, какъвто се чувства. Какво представлява животът на различните, какво е да винаги да си неразбран и отхвърлян... дори от родителите и най-близките си хора? Ще разберем повече и за паник-атаките – с какво се характеризира паническото разстройство и може ли да се справим с него без медикаменти. Дни преди Коледа Ади ще покаже на зрителите как да преобразят старите чинии във весела коледна украса. В четвъртък е приказният финал на историята на малката Таня, чиято мечта беше да има стая като на принцеса. Екипът на предаването ще бъде потърсен и от мъж, който вече 25 години страда от хроничен синозит, а за да му помогне, Ники Кънчев ще го заведе на иглотерапия.

В навечерието на Бъдни вечер дуетът Ники – Ади ще бъде в Копривщица. Именно там те ще отпразнуват най-светлия празник Рождество Христово. Местните жители ще наемат известния водещ, за да му разкажат историята на един от малкото градове, запазили възрожденския дух. Зрителите ще видят отдавна забравени традиции и странни истории от миналото. Как се тъкат копривщенски черги, какви награди са получавали учениците в първото класно училище у нас, какво представлява копривщенският обичай плъстене и как преди 130 години, без да шият или предат, копривщенските жени са произвеждали черги от вълна? За финал една от местните баби ще помогне на Ники и Ади да направят обредна питка и щрудел.

„Ники Кънчев под наем” – всеки делничен ден от 15.30 ч. по Нова ТВ и повторение по Диема Фемили от 07.30 ч.



ИЗБРАНО