Срещу новините

Публицистично-развлекателно предаване. Водещи - Ивайло Иванов - Играта и Косьо Лунгов (в сезон I - Веселин Димитров и Красимир Москов), репортер - Гергана Найденова / Бианка Илич. Продуцент е Вили Сечкова ("!no frame media").

Седмичното инфотейнмът шоу дава оценка на новините и разнообразни мнения за вътрешната и външна политика, коментари върху вече известни събития с причинно-следствените връзки в това, което е скрито „под повърхността”.
То търси най-важното и най-странното в обществения живот с емоционалната страна на новините - смешната, но вярна реакция на случващото се.

3 са основните сегменти на предаването: първите две части са коментарни, допълнени с богато видеосъдържание. По някои от темите има гости в студиото, а по други ще има кореспонденции от мястото на събитието. Третият сегмент е интервю с личност, която е значима фигура в политиката, поканена по актуална тема от седмицата.

Специализирани рубрики-пародии преминават в различните броеве на предаването на сериен принцип: „Гадната новина”, „Директно облъчване”, „Стани зъбат”.
Включват се и видеорубрики - „Как беше преди“, „Какво си мислят те“ и „Научнопопулярно“.

Интелигентно развлечение, призвано да помага на младите зрители да видят комедията в събитията на деня!
Фейсбук страница: facebook.com/Sreshtu.novinite

От 7 януари до 2 юни 2012 г. по БНТ1.
От 29 септември 2012 г. до 31 март 2013 г. и от 18 май до 29 юни 2013 г. - сезон II.
От 5 октомври до 14 декември 2013 г. - сезон III.

ИЗБРАНО