Стар Машин

"Машина за звезди" - риалити формат за актьорски таланти.
Продуцент - Биляна Траянова ("Art Winner"). Водещи - Иво Аръков и Лидия Инджова.
Жури: Любен Чаталов, Йорданка Кузманова, Валентин Танев и Диана Добрева.

След кастинги, проведени до 7 ноември 2011, повече от 1500 кандидати за слава над 18-годишна възраст се борят за одобрението на жури. До финала стигат само 15, а победителят, най-талантливият ще получи 2-годишна стипендия във Филмовата академия на Ню Йорк и ще замине за студиата в Лос Анджелес да прави магистратура за актьорско майсторство; лекциите ще са в студиата на “Universal”.
Освен основния отбор има и 9 резерви, които във всеки момент могат да застанат на мястото на всеки един от участниците в основната селекция.

В „машината” ще се случат невиждани метаморфози, реализирани от гурута в актьорското майсторство, пеенето, пластиката, фехтовката, танците, от експерти в стайлинга и PR-a, от арт мениджъри и арт агенти. В машината трудът ще е денонощен.

Две трети от кандидатите са професионалисти и студенти от НАТФИЗ и другите висши училища за изкуство. Между кандидатите има опитни актьори от театрите в Сливен, Ямбол, Стара Загора, а зрителите ще видят страстите и интригите още в първия епизод. На кастингите се участва с комедиен и драматичен монолог, танц, басня. Кръговете са различни, задачите – сложни. Независимо от характера на наградата, няма условие владеене на английски език, за да не се дискриминират таланти. Този, който спечели, ще може да посещава и езиков курс.
Въпреки наличието на сериозни професионалисти - хора с изградено име на сцената и екрана, - форматът залага на непознати и нови лица, самородни таланти, които никога досега не са имали арт изяви. „Машината” ще ги създаде като звезди в рамките на този формат.

От 4 декември 2011 г. до 5 февруари 2012 г. по TV7.
От 21 октомври 2012 г. по BBT (повторение).

ИЗБРАНО