Арт-трафик

Предаване за култура, по идея на Живка Гичева. Водещ - Петя Дикова.

Продуценти са "Камера", изпълнителен продуцент - Димитър Гочев, главен сценарист - Елин Рахнев. В екипа на предаването са още Румен Леонидов и Людмила Сланева.

В днешно време хората имат все по-малко време да се докоснат до произведения на изкуството, но тази необходимост винаги ще съществува - предизвикателството е да се намери атрактивен и подходящ начин да се задоволи любопитството и да се провокира интересът на съвременните хора, да се предложи най-добрият избор на културни събития и факти, да се представят различни гледни точки и да ангажират зрителите емоционално и интелектуално. Зрителите ще видят едно по-различно арт предаване – динамично, интелигентно, очарователно, критично, конфликтно, нервно, но полезно и достъпно.

В това предаване ние възнамеряваме да преразгледаме редица културни събития, да разгледаме проблеми, възникнали в творческия процес, но свързани с живота на съвременните хора, да се открие различен ъгъл на културната действителност, неочаквани анализи. Това е постижимо, само ако се промени подхода към селекцията, за героите и за стила на тълкуване.
Ще каним като коментатори в това предаване различни типове хора, различаващи се по социален статус, професионалната реализация, начин на живот, духовни потребности, естетическа мярка.

Културата и артът са навсякъде, а не само в изложбените зали и театрите. Това е целта на предаването...

От 7 септември 2009 г. до 2 април 2010 г. по Pro.bg.

ИЗБРАНО