Пламен Константинов в ”Арт трафик”: Отказах се насила

21 януари 2010 | 15:16 Дачев

Гибона разказва пред Петя Дикова в ефирла на Pro.bg защо е спрял да мечтае след Олимпиадата в Пекин
Какви чувства таи в себе си един от най-големите волейболисти в спортната ни история ще се опита да разкрие този петък от 09.00 ч. в предаването „Арт трафик” водещата Петя Дикова. След продължителни уговорки Гибонът най-сетне се съгласи да седне на горещия стол и да говори открито за спорт, изкуство, история и политика.

Темата за културата не се оказа най-силната за Пламен Контстантинов. Пред Петя той разкри, че не е гледал своя брат, оперния певец Юлиан Константинов, на световна сцена, а само в редките моменти, когато и двамата се засекат в България. Връзката на волейболиста със семейната история също не е от най-силните. Той не се чувства като наследник на Алеко-Константиновия род, защото близо 15 години не е живял в България и това, както и постоянните му ангажименти, когато е тук са му попречили да посети и усети местата, които са свързани със семейната история.

Естествено, въпроси на спортна тематика също не липсват. Попитан отново за скандала по време на Олимипадата в Пекин Пламен отговори лаконично – „Разочарован съм от хората, начина и отношението”. Гибона е разочарован от липсата на бездействие от страна на институциите в България и сподели, че ако държавата направи една нормална допинг лаборатория и една такава, която да изследва хранителните добавки, много от проблемите ще бъдат решени.

С горчивина в гласа Пламен говори за мечтите си днес „Мечтаех най-вече преди Олимпиадата, имах мечти. След Олимпиадата спрях да мечтая. Обикновено така се получава – когато очакваш нещо и получаваш едно голямо разочарование,  ставаш реалист. Започваш да гледаш от друг ъгъл и ограничаваш мечтите си”.

„Арт трафик” се излъчва всеки делничен ден от 09:00 часа по PRO.BG.
 



ИЗБРАНО