Експедициите на Доминик Монахан в „Диви същества“ - маратон

6 юли 2017 | 12:23 Дачев
“Диви същества“ ("Wild Things with Dominic Monaghan") е поредица за пътувания, която проследява експедициите на Доминик Монахан. Той е актьор, известен с ролите си в сериала „Изгубени“ (2004 - 2010 г.) и в кино трилогията „Властелинът на пръстените“ (2001 - 2003), "Х-Мен началото: Върколак" (2009) и др., а сега търси най-редките, впечатляващи и трудно уловими същества в света.

Английският актьор е роден в Западен Берлин преди 40 години, в британско семейство. Страстен любител е на сърфинга, живее в Лос Анджелис.
 
Документалният сериал, номиниран за "Еми" през 2014 г. в категорията риалити програми, се излъчва по Viasat Nature в понеделник от 20:10 ч. с повторение в петък от 21:00. Вижте по-подробно в нашата информация от април.
През февруари 2013 г. бе премиерата му в България, по канал "Animal Planert" и под друго българско заглавие - "Диви създания".
 
Във всеки епизод Доминик отвежда зрителя в изпълнено с екшън търсене, докато проследява отблизо някои от най-редките - понякога страховити, понякога застрашени - същества на планетата.
 
Каналът ще излъчи маратон на първите 6 епизода от сезона: срещите с Фер-де-Ланс в Белиз, с акули във Флорида, с лемура Ай Ай на Мадагаскар, с китовата акула край Мозамбик, с белите лъвове в Южна Африка и с индийската кобра в Шри Ланка.
 
Телевизионен маратон по Viasat Nature на 8 юли, събота, от 18:30 до 23:30 ч.
 
* * * * * * *
 
Виртуалната джунгла, където можете да видите част от „Диви същества с Доминик Монахан“, е на адрес wildthings.viasatnature.bg/
 
Истински любител на природата, Доминик още от ученическа възраст развива познания и любов към насекомите и влечугите, които запазва и до днес. В настоящия трети сезон Дом разширява търсенията си към още по-редки и неуловими животни - индийската кобра, летящият гущер, гигантските китови акули и лемурът Ай Ай от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка му.
 
Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, Амазонка, Индонезия. По пътя си той попада на оживени локации, странни експерти и много животински видове, които обитават великолепни диви кътчета на нашата планета. Доминик дори открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паяка "Монахан" (Ctenus monaghani).
 
* * * * * * *

Кратко съдържание на последните епизоди от сезона (х50 мин.):
 
Епизод 11 - Боливия – "Очилата мечка" (7 юли)
Дом се отправя към отдалечена обвита в мъгла гора в боливийските Анди. Той търси създание, което малцина са виждали или чували дори – мечката от Андите. По пътя си минава през безлюдни полета от сол, вулкани, изследва най-високата столица на земното кълбо – Ла Пас и открива, че Боливия е една от най-разноликите страни в света.
 
Епиод 12 - Палау – "Кокосов рак" (14 юли)
Дом се отправя с лодка през белите пясъци и тюркоазени води на Палау в търсене на най-голямото ракообразно в света – кососовия рак! С диаметър от 90 см, кокосовият рак изглежда като нещо, изпълзяло от филм на ужасите. В Палау обаче Дом открива, че останки от Втората световна война - напр. японски самолети, заседнали в кораловите рифове - все още замърсяват тази тропическа идилия.
 
Епизод 13 - Индонезия - "Орангутан" (21 юли)
Дом сърфира по чудовищно големи вълни в Бали със сърф шампиона Калани Роб. Но след обаждане по спешност от приятел, той се отправя към Суматра, за да помогне в спасяването на един див орангутан. Тъй като домът им е застрашен от дървосекачи, Дом трябва да помогне за преместването на маймуните на ново място в отдалечена гора. В хода на спасителната мисия той се сблъсква с екзотичните пейзажи и богатата култура на Индонезия.

Фейсбук-страницата на поредицата е на адрес facebook.com/DomsWildThings/
 


ИЗБРАНО