Люба Ризова в екипа на ”Господари на ефира”

30 март 2015 | 12:41 Дачев
Тя ще консултира екипа на шоуто за разследванията

От днес, 30 март, към екипа на "Господари на ефира" се присъединява едно от емблематичните имена на българската телевизия - Люба Ризова. 
 
Тя ще консултира екипа на шоуто за разследванията, които превърнаха "Господарите" в институция.
 
Люба Ризова:
„В началото на годината от Джуди Халваджиян получих предложение, на което не можех да откажа - да се присъединя към екипа на предаването им "Господари на ефира". Винаги съм харесвала това предаване, но още повече го харесах, като се запознах с екипа. Млади и ентусиазирани хора, които са отдадени на каузата да разрешават проблеми, да възстановят справедливост, да покажат със средствата на иронията и хумора абсурдното и гротескното в живота ни.
 
 Ще се радвам, със знанията и опита си да допринеса "Господарите" да продължават да се утвърждават като институцията, в която вече са се превърнали“.
 
* * * * * * *
 
Продуцентът Джуди Халваджиян ("Глобал Фрейм") също изрази удовлетворението си от присъединяването на Люба Ризова към екипа:
„За мен е чест да работя с такъв доказан през годините професионалист. Смятам, че нейните качества и опит ще допринесат много за утвърждаването и развитието на разследванията и репортажите на „Господари на ефира“.
 
* * * * * * *
 
Акценти от професионалния път на Люба Ризова:
 
През 2000 година Люба Ризова печели конкурса за директор “Новини и актуални предавания” на bTV, обявен от току-що получилата национален тв лиценз Нюз Корпорейшън на медийния магнат Рупърт Мърдок. Още в края на 2001 година "bTV Новините" стават едно от най-гледаните предавания в родния ефир и превръщат прохождащата телевизия в информационен лидер.
 
Автор е на няколко документални филма.
 
Завършила е журналистика в СУ Климент Охридски. Има специализации по телевизионна журналистика в САЩ, член е на Американската асоциация на радио-телевизионните новинарски директори. Работила е като водещ “Новини”, репортер, редактор, заместник директор и директор “Новини” в Нова телевизия, както и като репортер и редактор в БНР. Член е на Управителния съвет на Програма Достъп до Информация (ПДИ), която работи за прилагането на законите за свобода на информацията.

Люба Ризова напусна bTV на 7 февруари 2014 г. по лични причини, само седмица след встъпването в длъжност на новия  CEO на bTV Павел Станчев. 


ИЗБРАНО