Павел Станчев е новият изпълнителен директор на bTV

16 януари 2014 | 15:30 Дачев
Бившият шеф на конкурентната Нова ТВ поема bTV от 1 февруари

бТВ Media Group ЕАД („бТВ“) обяви днес назначаването на Павел Станчев за Главен Изпълнителен Директор (CEO) на българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ“), считано от 1 февруари 2014 г. 
 
Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности.
Тя бе управляващ директор от 2005 ги и изпълнителен директор от 2011 г.
 
Павел Станчев коментира: „Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти“.
 
Кристоф Майнуш, Председател на Управителния Съвет на бТВ и Главен Изпълнителен Директор (Co-CEO) на СМЕ, добави: „Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България. Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала“.
 
* * * * * * *
 
Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. 
 
От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова Телевизия в България. 
 
Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, EрТеЕл Хърватска и Канал Д Румъния.
Вижте профил на Павел Станчев в електронния вестник "Кариери" (2008 г.).


ИЗБРАНО