Нов мениджмънт в bTV

7 февруари 2014 | 17:52 Дачев
Топ мениджърите Люба Ризова и Виктория Бехар напускат, две дирекции се сливат
 
От 10 февруари 2014 г. дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV и отдел „Спорт” ще се слеят под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”.
 
Валя Гиздарска е новият главен редактор „Актуални предавания”, вакантни остават 3 места - на "новини", на "спорт" и на ръководител на обединения отдел, който вече е с по-нисък ранг в структурата.

По информация на "Капитал", bTV е освободила - без предварителни разговори - и шефа на спортния отдел Красимир Минев. От bTV не потвърдиха информацията. 
 
Процесът по преструктуриране на дирекцията е тръгнал, след като досегашният директор (Люба Ризова) и главният редактор на „Новини и интернет новини” (Виктория Бехар) са решили да напуснат.
 
* * * * * * *
 
„Причините за решението да напусна bTV са лични. Винаги ще помагам на bTV,  и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир. В момента няма нито едно предаване под шапката на „Новини и актуални предавания на bTV, което да не е номер 1 в своя слот.  Убедена съм, че телевизията ще продължава да се гордее с най-добрия новинарски екип и благодаря на всички, с които заедно успяхме да го изградим”, заяви Люба Ризова. 
 
Мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех - се казва в разпространено от телевизията съобщение.

Бехар, която бе главен редактор на новините, също потвърди, че е взела лично решение да си тръгне. Тя обаче подчерта, че то няма общо с промяната в мениджмънта и отрече да отива в конкурентна телевизия. 
 
* * * * * * *
 
Новият член на bTV Новините Валя Гиздарска има над 20-годишен опит в медиите. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и емблематични публицистични предавания в Нова телевизия. 
 
От 2009 г. е главен редактор (в продуцентска къща "Дрийм Тийм") на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV. 
 
Назначаването на новия главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group влиза в сила от 10 февруари 2014 г.

* * * * * * *

Промените в ръководството на медийната група се случват на 7-мия ден, след като на 1 февруари 2014 г. Павел Станчев пое поста Главен изпълнителен директор на мястото на внезапно напусналата Вики Политова.



ИЗБРАНО