„Ничия земя” - нов проект на Нова ТВ и Телеман

29 март 2014 | 11:51 Дачев
Предаването ще разказва обикновени истории по необикновен начин

Следващата събота, 5 април, веднага след игралния филм в ефира на Нова телевизия стартира най-новият ѝ съвместен проект с продуцентска къща Телеман - „Ничия земя
 
Автори са Даниела Тренчева (лице на "Новините на Нова") и Елена Чопакова (човекът зад човешките истории в предаването на Телеман "Дикoff"). Режисьор - Николай Русакиев.
 
ТВ таблоидът "Горещо", също продукция на Телеман и с водещ Венета Райкова-Георгиева, е веднага след „Ничия земя” - от 23:30 часа.

* * * * * * *

По този начин се очертава Телеман да продуцира в събота следните предавания с обща продължителност 5 часа:

- "Дикoff", 16:00 - 19:00 ч.;
- „Ничия земя”, 22:30 - 23:30 ч.
- "Горещо", 23:30 - 00:30 ч.

* * * * * * *

Предаването „Ничия земя” ще разказва по необикновен начин обикновени истории.
 
Места, които ги няма на картата; проблеми, които нямат решение; хора, които нямат значение, и съдби, останали извън дневния ред на държавата и нас самите. Тези истории вече ще имат своята трибуна. Двете авторки - Даниела Тренчева и Елена Чопакова - ще ни срещат с обикновените преди да станат необикновени.
 
„Ничия земя” не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, просто защото институциите отдавна са абдикирали от тях и са им обърнали гръб. Затова и проектът се нарича „Ничия земя” – защото за първи път главните герои и сюжети ще бъдат ничиите лица и истории, изоставени и низвергнати.
 
Във фокуса на вниманието ще попадат хората, които наистина си струва да бъдат показани – непотърсени да разкажат своя живот и своите истини; хора, които до такава степен са забравени, неглижирани и изоставени от всички, че тяхната обикновеност се е превърнала в необикновеност.
 
Отличителното от всички други проекти е, че всеки епизод ще разказва 2 различни истории: една по-забавна и друга по-сериозна и разтърсваща.
 
* * * * * * *
 
Две различни истории през погледа на двама различни автора.
 
„Героите от „Ничия земя” съществуват благодарение на силно развитите си инстинкти. Ще ви ги покажем такива, каквито ги видяхме и каквито те поискаха да бъдат. Вие преценете дали да им вярвате и къде са допирните точки с вас и вашия живот” - така Даниела Тренчева описва хората, за чийто „ничий” свят ще разказва.
Известна с историите си в „На чисто” и „Темата на Нова”, тя е доказала таланта си да вижда там, където другите не виждат, да открива съдбите, които никой друг не открива, и да разказва историите, които хващат зрителя за гърлото.
 
Другият автор е Елена Чопакова – човекът от екипа на Телеман, който стои зад човешките истории, показвани в Дикoff. „В „Ничия земя” ще видите другия ваш възможен живот. Ще видите и че на жълтите павета не им пука за селската кал. Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини” - описва проекта тя.
 
Режисьор на предаването е Николай Русакиев.
 
* * * * * * *
 
„Не го гледайте, ако не ви пука” - призовава в своята автореклама „Ничия земя”, заявявайки категорично своя замисъл: да превърне поне за кратко ничиите съдби в нечии, ничия живот в история, която ще развълнува, и ничията земя поне за кратко малко повече и наша.
 
Вижте видеото.
 


ИЗБРАНО