Ничия земя

Предаването разказва по необикновен начин обикновени истории. Автори и водещи: Даниела Тренчева и Елена Чопакова. Продуцент: "Телеман", режисьор - Николай Русакиев.

Места, които ги няма на картата; проблеми, които нямат решение; хора, които нямат значение, и съдби, останали извън дневния ред на държавата и нас самите. Тези истории вече ще имат своята трибуна. Срещаме се с тях, с обикновените истории, преди да станат необикновени.

Разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си - защото институциите отдавна са абдикирали от тях и са им обърнали гръб. Оттук и названието на проекта - „Ничия земя”: главните герои и сюжети са ничиите лица и истории, изоставени и низвергнати.

Във фокуса на вниманието попадат хората, които наистина си струва да бъдат показани – непотърсени да разкажат своя живот и своите истини; хора, които до такава степен са забравени, неглижирани и изоставени от всички, че тяхната обикновеност се е превърнала в необикновеност.

Всеки епизод ще разказва 2 различни истории: една по-забавна и друга по-сериозна и разтърсваща; две различни истории през погледа на двама различни автора.
"Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини”.

Не го гледайте, ако не ви пука” е слоганът на предаването. Неговият замисъл е да превърне поне за кратко ничиите съдби в нечии, ничия живот в история, която ще развълнува, и ничията земя поне за кратко малко повече и наша.

Фейсбук: facebook.com/nichia.zemya/

От 5 до 26 април и от 6 юли 2014 г. по Нова телевизия.
От 13 септември 2014 г. - сезон II.
От 12 септември до 19 декември 2015 г. и от 2 януари 2016 г. - сезон III.
От 8 септември 2018 г. до 6 юли 2019 г. - сезон VI.

От 4 януари 2021 г. по Nova News.

ИЗБРАНО