И кака Лара отива от Нова в TV7

6 февруари 2013 | 16:27 Дачев
Златарева, която беше част от екипа на “На кафе” и помагаше на водещата Гала, напусна Нова телевизия

На изпроводяк в днешното "На кафе" тя се разчувства и обясни, че за 9 месеца е научила изключително много.

Пред “Труд” Лазара Златарева допълни, че ще води блоково предаване в бъдещия новинарски канал News7 (сега - BBT), който е в групата на ТВ7.

Лара Златарева изкара в Нова ТВ по-малко от година, след като през април 2012 г. остави БНТ, където заедно с Драгомир Драганов водеше нощния блок "Полет над нощта" на Хачо Бояджиев. Известният режисьор почина няколко седмици по-късно.

* * * * * * *

Преди време от Нова в TV7 преминаха Иван и Андрей с целия си екип.
В края на миналата седмица пък стана ясно, че Мартин Карбовски е изоставил изненадващо не само Нова, но и продуцентите си от “Телеман”, с които правеше 2 предавания. Днес те предупредиха официално TV7, че нямат право да произвеждат и излъчват телевизионно предаване с името "Фронт", както телевизията обяви на 4 февруари.

* * * * * * *

Днес “Телеман” са изпратили изпрати писмо, подписано от Николай Русакиев, до Николай Бареков - изпълнителен директор на “ТВ7” ЕАД и до г-н Борис Рафаилов -адвокат, представляващ г-н Мартин Карбовски, в което ги уведомява за следното:
 
"По повод разпространено от Вас съобщение до медиите за намерението на ТВ7 да излъчи на 10-ти февруари предаванията „Предаването” и „Фронт”, с настоящото писмо Ви приканваме при създаване на горепосочените предавания да се съобразявате с разпоредбата на чл. 35 във връзка с чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията, а именно - да отчетете забраната за имитация, доколкото подобни действия са в противоречие на добросъвестната търговска практика и увреждат или могат да увредят интересите на конкурентите.
В допълнение към горното Ви информирам, че „ТЕЛЕМАН“ ЕООД притежава правата върху марката „Отечествен фронт” (регистров № 00063942 / 12.03.2008 г. на Патентно ведомство на Република България в класове 35, 38 и 41). В този смисъл следва да отчитате, че законът дава право на притежателя на марката да забрани на трети лица, без негово съгласие, да използват знак, който е идентичен или сходен, изцяло или частично, на регистрираната вече негова марка за стоки или услуги, идентични на тези, за които марката е регистрирана.
 
Предвид гореизложеното Ви приканваме, да спазвате действащото законодателство и да съобразявате действията си с правата, които правоносителите притежават."

TV7 обаче не включи в програмната си схема предаване с името "Фронт", а обедини двете предавания в едно под името "Предаването на Карбовски". По източници от медията, водещият сам е и продуцент на своето ново предаване.



ИЗБРАНО