ДесиСлава и Миро треньори в ”Гласът на България” 3

18 юли 2014 | 14:44 Дачев
Първите двама от общо 4 треньори-ментори

Двете обичани и успели музикални звезди - поп певецът Миро и  балканската поп и фолкт певица ДесиСлава  - са първите двама от общо четиримата треньори в очакваното през есенния сезон шоу по bTV - „Гласът на България”. 
 
Защо и как екипът се спря на тях и кои ще са другите двама треньори, ще разкрие музикалният продуцент Евгени Димитров-Маестрото утре сутрин в предаването „Тази събота”.

Всеки един от тях ще носи отговорност за представянето и успеха на определена група от талантливи певци, които ще се състезават за победата.
Треньорите са фигурите с най-ключова роля - те избират своите фаворити измежду всички кандидати, стигнали до етапа на кастингите „на тъмно”. Всеки треньор ще се запознае със своите фаворити едва след като ги е избрал само по слух.

Треньорите ще участват в състезанието наравно със своите таланти, като ги подготвят, обучават и подкрепят по време на цялото състезание.
 
* * * * * * *
 
Миро е единственият български артист, признат като Артист номер едно както от бастиона на поп културата, така и от водещите поп фолк медии. В периода 1994 – 1999 г. Миро участва и печели награди от 11 престижни международни фестивала.
 
През 1999 година, заедно с Галина Курдова, основава проект, по-късно наречен «Каризма». През 2006 година, след 7 години на върха на класациите, дует «Каризма» издава албума ЕКЛИСИАСТ. През 2007 година Миро стартира самостоятелна кариера и само за няколко месеца става изпълнител номер 1 на България. През 2009 година Миро осъществява Национално турне «ОМИРОТВОРЕН ТУР 2009». 
 
Бъргарските композитори, музиканти и медии избраха Миро с утвърдителен вот за представител на България на конкурса ЕВРОВИЗИЯ 2010 в Осло. През 2011 и 2013 г. Миро участва като треньор в рейтинговото музикално шоу «Гласът на България»  по bTV. 
 
През 2013 Миро е под номер 8 в първата класация на сп. Forbes за български знаменитости. През творческата си кариера – и като част от дует Каризма, и като самостоятелен артист, - Миро се включва в редица социални и благотворителни кампании. Той печели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура.
 
Миро има опит и като телевизионен водещ на предаването по bTV „Наистина любов”, а през 2014 г. става лице на кампанията «Вземи ме вкъщи».
 
* * * * * * *
 
ДесиСлава е българска певица, композитор и продуцент. С името ДесиСлава, тя е успяла да се утвърди като една от иконите на Балканската музика, наложила се най-вече с гласовите си възможности, стиловото разнообразие, новаторските си подходи и като цяло своята универсалност. 
Наскоро Десислава патентова и псевдонима DESS за проектите си в поп музиката и в актуалната в момента денс музика.
 
Десислава е родена на 7 март в гр. Раднево, България. Музикалните ѝ сценични изяви започват още от ранна възраст, когато започва да печели награди на детски фестивали, заради уменията си с лекота да изпълнява сложни песни от българския автентичен фолклор.
 
Първият албум с нейно участие като основен солист е с оркестър „Раднево” от 1996 г., който излиза, когато изпълнителката е само на 17 години. През 1998 г. издава и своя първи самостоятелен поп-фолк албум. От него ДесиСлава печели и първата награда на фестивала „Златният Мустанг“. През 2000 г. певицата печели наградата на "Световен фестивал на изкуствата" в Холивуд, а през 2002 г. печели най-престижните призове в жанра за годината (Хит на годината, Албум на годината, Певица на годината, Песен на годината).

Десислава пее на MAD Video Music Awards 2008 г. в Гърция. Тя е първата българска певица, който е пяла на сцената на Mad Video Music Awards. Десислава издава песента "Never End"- евро денс песен, с издател Universal Music Spain, където песента е наравно с хитовете на артисти като Rihanna, Yves Larock т.н. Албумът, наречен "Disco Estella", бе най-продаваната денс компилация за лятото в Испания за последното десетилетие.

През 2009 ДесиСлава представя пред българската публика и втория си общ проект с John Themis - рок баладата “My Pleasure, My Pain”, която впоследствие попада на осмо място в класацията World Chart Express на MTV. Така ДесиСлава става една от първите български изпълнителки, излъчвана по най-гледания музикален канал в света.
 
Дискография:
1998 г. - първи албум „Нямам проблеми”;
1999 г. - втори албум „Ези-тура”; 
2001 г. - трети албум „Завинаги”; 
2002 г. - четвърти албум „Мистерия”;
2004 г. – пети албум „Любовта е само чувство”;
2004 г. – шести албум „Best of Desi Slava”;
2004 г. – седми албум “Together”;
2005 г. – осми албум „Гореща следа”;
2006 г. - девети албум „Сладки сънища”;
2009 г. - десети албум „Послушай сърцето си”;
2009 г. – сингъл Agapi Mou/Loving You, (DesiSlava ft. Kostas Martakis); 
2011 г. – сингъл "Kalino mome"(dj Marc Vedo ft. DesiSlava);
2011 г. – единадесети албум "Slavatronica";
2011 г. - DESS, сингъл “I Like”; 2012г. – „Only One”.  
 


ИЗБРАНО