Вотът на потребителя

Шоу в помощ, защита и информираност на потребителите. Водещ - Карина Караньотова (от 17.10.2015 г.).
Специален репортер - Васко Мавриков (от 17.10.2015 г.).

Предаването търси отговори на конкретни казуси, зададени от зрители, свързани с качеството на определени стоки, продукти и услуги в България. Всяко издание съдържа анкети, позиция на специалисти и експерти по различни теми, а публиката в студиото ще може да подкрепи една или друга теза.

Да се ваксинираме ли или не; частна или държавна детска градина; захарин или фруктоза; черен или зелен чай; ботокс или мезотерапия; как да спрем хъркането - операция или апарат по време на сън; раждане с обезболяване или без: „Вотът на потребителя” ще дава отговори на всички тези и други въпроси.

Със своя вот се включва и публиката, която гласува в началото на предаването и в неговия край, след изказванията на гостите-застъпници по съответната тема.

====

От сезон III предаването е продължение на кампанията „Купувам българско” и насочва общественото внимание към българските производители, техните проблеми и успехи, като призовава всички ние да подкрепяме родните стоки.

Предаването е изградено на принципа на двубоя между две тези – „за” и „против”. Всяка от страните има защитник, който трябва да убеди публиката в студиото в своята позиция. Едната от тезите се защитава задължително от български производител в съответния бранш. Последната дума за това, кой е по-убедителен, има публиката в студиото.

Тема на първото предаване от сезон III е „Какви обувки е по-добре да купуваме за децата си – от естествена или изкуствена кожа“.

Фейсбук: facebook.com/VOTUTNAPOTREBITELJA

От 26 май до 14 юли 2013 г. по БНТ2.
От 29 септември до 24 ноември 2013 г. - сезон II.
Водещ до 2013 г. Генчо Генчев.

От 17 октомври 2015 г. - сезон III с Карина Караньотова.

Повторения по БНТ Свят.

ИЗБРАНО