Маслото срещу маргарина във „Вотът на потребителя”

16 юни 2013 | 07:51 Дачев
Как влияят животинските и растителните мазнини на организма и какви са ползите и вредите от тях - на тези въпроси ще бъде посветен поредният брой на най-новото предаване на БНТ2 в помощ на потребителя "Вотът на потребителя”.

Темата, която водещият Генчо Генчев ще обсъжда с гостите си в студиото, е кой продукт е по-здравословен - маслото или маргарина. Своите съвети и експертно мнение ще споделят  проф. Донка Байкова – диетолог, Таня Правчанова -  главен готвач, Веселка Дулева -  диетолог и ръководител на секция „Хранене и обществено здраве“ към Националния център по опазване на общественото здраве и д-р Антоан Спасов – ангиолог.

Гостите в студиото ще посъветват зрителите и как да различат висококачественото от нискокачествено масло, ще говорят и за това има ли пряка връзка между болестите на сърцето и повишения холестерол и променят ли се хранителните навици на българите.

* * * * * * *

„Вотът на потребителя" търси отговор на конкретни казуси, зададени от зрителите, свързани с качеството на определени стоки, продукти и услуги в България. В телевизионното състезание със своя вот се включва и публиката, която гласува в началото на предаването и в неговия край - след изказванията на гостите - застъпници по съответната тема.
 
„Вотът на потребителя” започва в 11:00 ч. по БНТ2 с водещ Генчо Генчев.
 


ИЗБРАНО