Мис България

Риалити формат, в който се избира Мис България. Продуцент - "!no frame media", Вили Сечкова.

Претендентките за титлата преминават през серия задачи от менторите на конкурса с фокус не само върху физическата, но и върху душевната красота.
Зрителите проследяват развитието и подготовката на момичетата в два седмични епизода (вторник и четвъртък), а в коментарно студио през уикенда (събота) участват известни личности и специалисти, които обсъждат действията на всяка една от кандидатките за короната.

* * * * * * *

В сезон I (2011 г.):
В 10 поредни епизода зрителите проследяват целия път на бъдещата Мис България 2011 – от явяването й на кастинг до финала. Епизодите на документалното риалити се излъчват всеки делничен ден, а в петък има коментарно студио с участието на журито и с водещ Косьо Лунгов.

Шоуто представя ежедневието на претендентките за Мис България и подготовката им за участие в конкурса. Всеки ден красавиците имат различни занимания и се справят с поставените им задачи.
В първата седмица епизодите проследят какво се случва в периода от първите кастинги до обявяването на финалистките. Момичетата имат възможността да покажат своите умения и таланти, учат се да дефилират по модния подиум и изпълняват различни мисии. В епизодите се включва моделът и стилист Теди Велинова, която учи участничките на стайлинг и дефилиране. Участничките в конкурса получават професионални съвети за грим и прическа от Мис Бони и Жоро Петков, а фолк звездата Азис съветва момичетата по сценично поведение.

В епизоди 1 и 2 зрителите се запознават с журито, което участва в селекцията. Излъчват се кадри от протичането на самите кастинги, зрителите стават свидетели на емоциите, съпреживяват радостите и тъгата на участничките.
В епизод 3 се представят 22-те момичета, които са преминали предварителния кастинг. Момичетата се явяват на полуфинал, който включва оценка на физическите качества и разговор с всяка една от тях. Физическите данни на претендентките се оценяват от специална фитнес комисия в състав: модела и стилист Теди Велинова, финтес инструктора и балкански шампион по културизъм Николай Стоянов и известната диетоложка на звездите д-р Енджи Касабие.

Вторият етап от полуфиналите е под формата на разговор, който цели да предразположи момичета да разкажат повече за себе си. Емил Кошлуков, политик и продуцент, Калин Вельов, музикант, както и консултантът на проекта Жени Калканджиева имат за задача да „разговорят” претендентките за короната.

Момичетата трябва да бъдат между 17 и 24 години, да нямат татуировки, да говорят английски и да са български гражданки. До 27 юни 2011 г. се избират 12 финалистки.
Финалът на конкурса „Мис България 2011” е на 27 юни и се излъчва пряко. Водещ на гала церемонията е поп-фолк певицата Камелия.

Носителката на короната взима участие на световния конкурс за най-красива жена „Мис свят”. Мис България е посланик и на благотворителна кауза, която през 2011 година е опазването на околната среда.

* * * * * * *

От 13 юни 2011 г. по TV7 (I сезон).
От 3 март до 28 април 2012 г. - II сезон ("Мис България: Пътят към короната"), водещ Атанас Михайлов.
От 15 юли до 17 август 2013 г. - III сезон, водещи Кирил Ефремов и Камелия Вескова.

От 16 септември 2012 г. до 7 март 2013 г. по BBT (повторения).

* * * * * * *

От 21 декември 2014 г. по Нова телевизия.

ИЗБРАНО