”Минута е много” за културата и традициите на Турция

17 ноември 2011 | 10:52 Дачев
Тази седмица предаването „Минута е много” ще разкрие любопитни факти за културата и традициите на съседна Турция

Защо Курбан и Рамазан Байрам се отбелязват на различни дати и колко дни е разликата между двата празника, на тези и други въпроси, отговорите зрителите на БНТ1 ще видят тази събота в 14:30 ч.
Специален гост на предаването ще бъде г-жа Меджбуре Ефраимова, Председател на Русенското дружество за културни връзки с Турция „Гюнеш”.

751-вият пореден брой на състезанието ще се излъчи от 5-то студио на БНТ, откъдето преди 30 години започва своя забележителен път единственото предаване с толкова дълга история в телевизионния ефир.
 В “Минута е много” тази седмица ще се състезават Валентина Псалтирова от Пловдив с темата "Празници и обичаи в Лудогорието", дебютантът Любомир Нешев от Видин с "Отровни вещества" и победителят от миналата игра Борислав Дончев от София с "Ейбрахам Линкълн".

Загадката в рубриката „Въпрос на Клуб „Минута е много” е на Николета Зарева, трикратна победителка през 1996 г. с темата "Фигурно пързаляне": „Какво е това, което мюсюлманите "даряват" на своите близки на Курбан Байрам и което православните християни "даряват" на своите близки на Сирни Заговезни?”. Отговорът – тази събота, а повторенията са по БНТ Свят в неделя от 11:00 ч. и в понеделник от 19:20 ч.



ИЗБРАНО