Димитър Цонев започва предаване по bTV Action

1 септември 2011 | 11:41 Дачев
От началото на октомври 2011 г. по bTV Action започва седмично предаване с автор и водещ Димитър Цонев. То ще се казва "24/7" и ще се излъчва в събота от 9 ч. - съобщи днес по "Тази сутрин" директорът "Новини и актуални предавания” на bTV Media Group Люба Ризова.

В рамките на един час "24/7" ще предлага на зрителите експертен поглед към наболелите теми на деня и ще дава трибуна на известни общественици да докажат професионализма и етиката си. Темите на седмицата ще определят зрителите, а в студиото ще гостуват различни и интересни гост-коментатори. Известни личности пък ще сядат на горещия стол пред водещия. Предаването ще е изнесено в интернет, от където ще се черпят теми и въпроси.

Авторското предаване „24/7” ще се състои от две части. Първата ще представя на зрителите анализи и коментари на известни журналисти, политолози и социолози за трите най-важни събития от седмицата. Заедно с водещия на предаването те ще коментират предварително избраните от зрителите теми, като класацията ще се прави на сайта на предаването.
Във втората част на „стола на истината” ще сядат известни публични личности, за да отговорят на седемте въпроса на Димитър Цонев. Гостът няма да има време за подготовка на отговорите си и ще бъде допълнително затруднен от ограничението във времето за коментар по дадената тема – след  90 секунди микрофонът ще се прибира. Зрителите също ще участват с въпроси към гостите като в последствие журират отговорите им в интернет и ще ги квалифицират като „одобрение или неодобрение”, респективно – „истина или неистина”.

Димитър Цонев бе говорител в правителството на Симеон Сакскобургготски, след което и говорител на БТК (днес "Виваком"). Две години (от 14 септември 2008) той водеше неделното предаване по БНТ - “В неделя с...“, а след като Камен Воденичаров пое водещата роля, от октомври 2010 Цонев бе отговорен редактор и продуцент на предаването. Димитър Цонев бе и заместник-програмен директор на БНТ.

* * * * * * *

От 19 септември 2011 г. bTV ще прави емисия новини и в 17 ч., съобщи още Ризова. Водещ на половинчасовата емисия ще бъде едно от най-обичаните лица на телевизията - Виктория Петрова.
Всеки делничен ден от 17:00 часа зрителите могат да проследят всички гледни точки за последните новини и събития от страната и новините в развитие, като емисията предвижда и много включвания на живо, любопитни и забавни новини от България и света и прогноза за времето.
"Работата ни е да бъдем първи, да бъдем точни с информацията. Ще има и доста забавни и интересни неща", допълни Люба Ризова.С новата емисия от 17 ч., bTV ежеседмично ще излъчва в програмата си близо 18 часа новини. За първото полугодие на 2011 година централната емисия от 19.00 часа привлича средно 1.5 милиона зрители всяка вечер. От 2010 г. bTV Новините излъчват и специална онлайн емисия на btv.bg.

След успешния сезон на "Хрътките” и "Код: Криминално”, двете криминални предавания се завръщат следващата седмица по bTV Action. Първите разработки на "Код: Криминално" ще са на Мая Костадинова, която ще разкаже историите на известните шпиони. "Хрътките” остават на страната на зрителите, като репортерите на предаването очакват сигналите им. Ще продължат и с провокациите и социалните експерименти.



ИЗБРАНО