Хрътките

Разследващо предаване с риалити репортажи и злободневни коментари. Водещ - Миролюба Бенатова (до 30.12.2012 г. - Валентина Войкова).

Репортери: Десислава Ризова, Теодора Трифонова, Александра Кръстева, Сергей Тодоров и Ивайло Везенкова.

„Хрътките” са очите на зрителите там, където има измама, несправедливост, корупция. Предаването залага и на обратната връзка със зрителите и техните сигнали и видеоматериали. В ролята на „хрътка” може да влезе всеки един, а екипът ще тръгне по следите на всяка история.
Камерата показва как стават нещата, за които обикновено само говорим и от които се възмущаваме. Това включва сделките с пари под масата, както и всякакви измами и ситуации, в които "господарят дава, а пъдарят не дава". „Хрътките” ще бъдат навсякъде, където има човешки отношения и където има пострадали от тях.

От сезон III:
- репортерите разследват, но и се изправят в студиото пред зрителите, за да разказват за кухнята на разследванията;
- рубрика „Глутница кучета” с Десислава Ризова: сърдитите млади хора от блогове, форуми и социални мрежи излизат „на светло” - разговор с автора на най-интересното и предизвикало най-много коментари мнение на блогър;
- оциални експерименти с Ивайло Везенков;
- рубрика „Талантливите млади” (неделя) с Валентина Войкова: историята на млада ъндърграунд банда и разговор с музикантите в студиото.

Контакт за сигнали: hratkite@btv.bg
Фейсбук: facebook.com/hrutkite

От 22 януари 2011 г. по bTV Action. От 22 септември до 30 декември 2012 г. - сезон III.
От 9 март до 29 юни 2013 г. по bTV.

ИЗБРАНО