Нов сутрешен блок по БНТ

30 август 2018 | 18:55 Дачев
Сутрешният блок по БНТ от понеделник, 3 септември 2018 г. вече ще се казва "Сутрешен блок", вместо изкаралото над 20 години предаване "Денят започва".

В друга промяна, културният слот от същия ден губи досегашното си име "Денят започва с култура" и засега ще представлява "Студио Аполония".

В обновеното студио на предаването "Сутрешен блок", всяка сутрин от 6:00 часа водещите ще бъдат 4-рима: Даниел Михайлов, Елеонора Гигова, Илия Илиев и Боряна Каменова. Информационната програма в сутрешните часове ще се реализира съвместно с регионалните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе. Новинарските емисии „По света и у нас“ в сутрешните часове ще бъдат на всеки  30 минути и ще  ги представя Боряна Каменова.
 
Ели Гигова се завръща в ефир след кратка пауза и подготвя и своя самостоятелна рубрика - „Животът в мрежата“: за истории, предизвикващки полемика в социалните мрежи или се радват на множество почитатели в онлайн пространството.
 
Илия Илиев ще следи спортните теми и сюжети. Прогнозата за времето, както и досега, ще представят Елица Димитрова и Борис Теодосиев. Продукцията на дирекция „Информация“ е с непроменен редакторски екип - Габриела Гаврилова, Надя Томова и Васил Детелинов, продуцент на "Сутрешен блок" е Албена Колчакова.


ИЗБРАНО