Български визии на ”Игра на тронове” 7, нов трейлър с бг суб

22 юни 2017 | 15:53 Дачев
Днес станаха (най-сетне) готови и българските визии за седмия сезон на сериала "Игра на тронове". Вижте ги тук и тук.
По този начин, решението на HBO отпреди две седмици да локализира заглавието за България влезе в сила.

Вчера бе разпространен и поредният рекламен видеоматериал - трейлърът "Зимата е тук". Вижте го с български субтитри (1:48 мин.).

Първи епизод на сезон 7 ще се излъчи премиерно по HBO на 17 юли в 04:00 ч. сутринта български време (неделя срещу понеделник), с още едно излъчване в 21:00 ч. същия ден.

* * * * * * *

Преди това, от 7 юли - петък от 21:00 ч. - тръгва сериалът на MGM / Hulu "Историята на прислужницата" ("The Handmaid's Tale") в жанра драматична фантастика. Играят Елизабет Мос (която е и продуцент), Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледел и др., а сюжетът в 10 едночасови епизода проследява жена, принудена да живее като наложница в дистопично общество в близкото бъдеще. В тоталитарния теократичен Гилеад властват изкривени традиционни ценности, а правата на жените не съществуват...

На фона на екологични катастрофи и ниска раждаемост, Гилеад е управляван от крайни фундаменталисти, които със сила се опитват да върнат изкривени "традиционни ценности".
 
Като една от последните жени, които могат да раждат, Офред (Елизабет Мос) е наложница в домакинството на Командира (Джоузеф Файнс) - тя е част от кастата жени, принудени да обслужват сексуалните интереси на мъжете, да раждат деца и да помогнат за населяването на света. В това ужасяващо общество Офред трябва да се справя с командирите, жестоките им съпруги, останалите от прислугата, както и с другите наложници. Основната й цел е да открие дъщерята, която някога са й отнели.
 
Поредицата е по едноименния роман (1985 г.) на канадската писателка, поетеса, активист по околната среда литературен критик и есеист Маргарет Атууд. Тя не приема схващането за романа й като научна фантастика и настоява, че е "speculative fiction" (художествена измислица), която за разлика от фантастиката има всички шансове да се случи в действителност. Атууд е кредитирана като сценарист и продуцент-супервайзор на сериала.


ИЗБРАНО