HBO разреши българско заглавие на ”Game of Thrones”

6 юни 2017 | 16:38 Дачев
От премиерата през април 2011 г. на хитовата поредица на HBO у нас - "Game of Thrones", нейното заглавие не можеше да бъде превеждано на български език. Във всички визуални материали, в програмата за България, на телевизионен екран, в сайта hbo.bg, в седмичните бюлетини за пресата и т.н. стриктно бе спазвано изискването, свързано с управление на марката - заглавието наистина е един от най-скъпоструващите активи на HBO.

От известно време насам обаче, от "HBO България" преведоха заглавието на български език.

Днес TV.dir.bg получи и новата официална информация от компанията - "HBO официално приема заглавието да се превежда на български език от 2017 година".
Премиерата на сезон 7 предстои през юли 2017 г.

Промяната вече се отразява във всички материали на HBO България, но локализацията (преводът на български език) на визуалните материали все още не е завършена. По тази причина, засега отсъства български постер с новото заглавие - "Игра на тронове".

От HBO отчитат  популярността на „Игра на тронове“ (с българско заглавие и досега в "нелегалните" торенти - бел.ред.) и увеличаващите се лоялни фенове на сезоните у нас, а ние отчитаме поредната сериозна победа на извънтелевизионното разпространение.

През шестте години досега, TV.dir.bg стриктно спазваше писменото изискване на HBO България да не превежда заглавието. Сайтът ще го публикува веднага новите визуални материали, когато разполага с тях.



ИЗБРАНО