Кръводарителска акция на БНТ в София

13 септември 2016 | 13:48 Дачев
Инициативата „Дари кръв” идва в София с последна кръводарителска акция. Утре, 14 септември - сряда, ще бъдат разкрити още два пункта за желаещите да подкрепят кампанията. 
 
Всеки, който иска да дари кръв, може да го направи от 9:30 до 13:30 часа в офисите на Първа инвестиционна банка на ул. "Енос" № 2 и бул. "България" № 81-г.
 
Целта на кампанията е да популяризира акта на доброволното кръводаряване, който е жизненоважен. Проектът „Дари кръв” получи широка обществена подкрепа и вече реално спасява човешки живот благодарение на десетките доброволци, които показаха съпричастност и дариха кръв във временните пунктове на кампанията в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен. 
 
Водени от желанието да подпомогнат дарителството у нас, зад инициативата застанаха водещите на БНТ Аделина Радева, Спас Кьосев и Ути Бъчваров, актьорът Христо Мутафчиев, поп-певецът Любо Киров, музикантът Митко Кърнев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков. 
 
Обобщени данни с резултатите от кампанията дотук ще предостави директорът на  Националния център по трансфузионна хематология д-р Николай Андреев в утрешното издание на „Денят започва” по БНТ1. 


ИЗБРАНО