Сериал: eкшън-фантастиката „Последният кораб” от 18 май

3 май 2016 | 13:27 Дачев
Продуцираният от Майкъл Бей вълнуващ телевизионен сериал “Последният кораб” е по едноименния роман (1988 г.) на Уилям Бринкли, който разказва за отчаяните опити на корабен екипаж да оцелее след като става ясно, че смъртоносна пандемия е отнела живота на повечето хора на Земята.
 
Телевизионната премиера у нас е на 18 май, сряда по bTV Action - всяка делнична вечер от 20 часа.
 
Историята е напрегната и изпълнена с драма, екшън, съспенс и човешка саможертва. Военен кораб от американския флот, намиращ се под командването на капитан Томас Чандлър, е прекарал четири месеца в района на Антарктика, без да поддържа радиовръзка с останалия свят. Когато по случайност попадат на млада жена на име Рейчъл Скот те разбират, че светът - какъвто са го познавали преди четири месеца - вече не съществува! Опасна епидемия е поставила на колене цялата планета Земя и единствената надежда за спасение е мистериозната Рейчъл Скот, за която става ясно, че е лекарка, опитваща се да открие лек за върлуващия и невиждан досега вирус-убиец.
 
След като 80% от световното население измира, мисията на кораба става проста: да намери лек, за да спаси човечеството, а и въобще да се осигури земя, на която екипажът да акостира и да нарече свой дом. Но между учените и военните на борда не цари напълно открито партньорство – всеки пази свои тайни, които ще се отразят на работата и живота на целия екипаж.
 
С участието на Адам Болдуин, Рона Митра, Джоко Симс, Ерик Дейн и Травис Ван Уинкъл.


ИЗБРАНО