Последният кораб

За филма

Оригинално заглавие: The Last Ship
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (създател и сценарий) Steven Kane, Hank Steinberg

В ролите: Адам Болдуин, Рона Митра, Джоко Симс, Ерик Дейн, Травис Ван Уинкъл, Алфри Уудард, Тайтъс Уеливър


Екшън-фантастика по едноименния роман (1988 г.) на американския журналист и бивш военноморски офицер Уилям Бринкли.

Напрегната история, изпълнена с драма, екшън, съспенс и човешка саможертва - за отчаяните опити на корабен екипаж да оцелее след като става ясно, че смъртоносна пандемия е отнела живота на повечето хора на Земята. Военният кораб от американския флот, намиращ се под командването на капитан Томас Чандлър (Ерик Дейн), е прекарал 4 месеца в района на Антарктика без радиовръзка с останалия свят. Когато по случайност попадат на млада жена на име Рейчъл Скот (Рона Митра) екипажът разбира, че светът - какъвто са го познавали преди четири месеца - вече не съществува! Опасна епидемия е поставила на колене цялата планета Земя и единствената надежда за спасение е мистериозната Рейчъл Скот, за която става ясно, че е лекарка, опитваща се да открие лек за върлуващия и невиждан досега вирус-убиец.

След като 80% от световното население измира, мисията на кораба става проста: да намери лек, за да спаси човечеството, а и въобще да се осигури земя, на която екипажът да акостира и да нарече свой дом. Но между учените и военните на борда не цари открито партньорство – всеки пази свои тайни, които ще се отразят на работата и живота на целия екипаж.

Продуцент: Майкъл Бей.

В сезон 2:
Екипажът на „Нейтън Джеймс” се натъква на нови препятствия към постигането на своята цел – спасяването на човечеството. Томас Чандлър (Ерик Дейн) и компания намират неочакван съюзник в лицето на Торуалд (Тайтъс Уеливър), мистериозен военачалник. Заедно, те се опитват да спрат Ейми Грандерсън (актрисата Алфри Уудард) да продължава да избива невинни хора.
От своя страна, екипажът на кораба също се изправя пред нов враг в лицето на група хора, обединени от своето заболяване и общата си цел да разпространят инфекцията.
Междувременно, младата лекарка Рейчъл Скот (Рона Митра) продължава мисията си да създаде ваксина и да я разпространи по целия свят.
Отношенията между героите стават по-дълбоки, а мисията им изглежда все по-непостижима. Нови врагове, тежки обрати и неочаквани препятствия застават на пътя на капитана и д-р Скот към овладяването на епидемията и запазването на човешкия вид. Неизвестността поема контрол над героите, а оцеляването става все по-трудно. И макар и на пръв поглед целта на всички да е една, всеки пази своите тайни...

5 сезона (2014 - 2018), 56 епизода х45 мин.
Уеб сайт: tntdrama.com/shows/the-last-ship.html
Фейсбук: facebook.com/TheLastShipTNT/

От 18 май 2016 г. по bTV Action. От 19 декември 2016 г. - повторение. От 2 януари 2017 г. - сезон II. От 16 март 2018 г. - сезон III. От 22 юли 2019 г. - сезон IV (от 4 март и от 6 май 2021 г. - повторения). От 15 юли 2020 г. - сезон V.

ИЗБРАНО