Предай нататък: как живеят „пеперудените хора”

18 април 2015 | 08:46 Дачев
Три невероятни истории е подготвила Наталия Симеонова за зрителите на „Предай нататък” в 4 епизод на социалния проект по bTV. Те носят емблематичните имена "Да откриеш себе си”, "Пеперуденото дете” и " Пълен рок-енд-рол”. 
 
За пореден път екипът ще покаже на своите зрители какво се случва с героите на предаването месеци и дори години след като техните истории са били разказани от Наталия.
 
Всички тези истории са обединени от желанието на много хора да протегнат ръка и каузата „предай нататък” да бъде приложена на практика. 

Предаването е днес следобед от 16:30 до 18:30 ч.
 
* * * * * * *
 
Първата история, чието развитие екипът ще представи, е Маргарита – млада майка на две дъщери, която в продължение на 13 години е била жертва на физически и психически тормоз от страна на бившия ѝ вече съпруг. 
 
„Предай нататък” разказа на зрителите за нея преди две години, а днес Маргарита живее в общинско жилище, което е получила след излъчването на нейната история в ефира на bTV. Работи на две места. Спокойна и щастлива от живота си тя разказа пред камерата за положителните промени, настъпили в него, след съдбоносната ѝ среща с екипа на „Предай нататък“. 
 
* * * * * * *
 
Втората история, чието продължение зрителите ще проследят, е на рок-китариста Стоян Стоянов-Стохата.
 
След срещата и излъчването на неговата история, в живота му настъпиха множество промени, най-голямата от които е, че той посрещна екипа в ново, общинско жилище. В продължението на историята му, Наталия Симеонова се среща и с Валентин Пешев – приятел на Стохата и един от попечителите му, определени от съда, който, заедно с певицата Милена Славова разказаха на екипа, за организирания благотворителен концерт за Стоян, на който са били събрани близо 5000 лева финансова помощ.
 
* * * * * * *
 
Изключително затрогваща е и поредната нова история в предаването, която ще разкаже на зрителите за ... пеперудените хора. Така се наричат всички хора, страдащи от булозна епидермолиза. 
 
Възможно е много от зрителите да са чували за тях, но едва ли са ги срещали… защото всяко тяхно излизане в света крие огромни рискове за здравето им и дори за живота им.
 
Героят в тази история е едно малко „пеперудено“ дете – 7-годишният Федо от гр. Омуртаг. В неговия живот Наталия е „изпратена” от друг „пеперуден“ човек – Христина Цонева от град Сливен. Христина се запознава с Федо и майка му Ресмие, когато се лекува в клиниката по кожни заболявания в Плевен. Изпитваща цялата тази болка на коварното заболяване на собствения си гръб от както се е родила, Христина решава да се обърне към „Предай нататък“, за да помогне на самотната майка Ресмие в грижите по отглеждането на нейното специално момче. 
 


ИЗБРАНО