Венета Райкова в TV7 с новия собственик - следобедно токшоу

6 април 2015 | 12:37 Дачев
Почти едновременно с промяната в TV7, свое предаване ще започне Венета Райкова - съобщи известната журналистка Паола Хюсеин във вестник "24 часа" преди 10-тина дни. Същата информация преди минути бе потвърдена и от популярното електронно списание "Блясък".
 
През юли миналата година Венета Райкова каза в интервю, че вече е приключила с телевизионните таблоиди. Тогава всички възприеха изказването ѝ по-скоро като оправдание, че “Горещо” слиза от екрана. Днес, почти година по-късно, нейната прогноза ще се окаже вярна - Венета Райкова ще прави всекидневно предаване по TV7, говорят почти всички в коридорите там и твърдят, че това е най-пазената тайна напоследък.
 
Една от причините за секретността била новият пролетен сезон на телевизиите, през който всички извадиха високорейтингови забавни предавания. Въпреки свитата програма на TV7, медията искала да излъчва качествени неща, но да не говори за тях предварително, за да не провокира конкуренцията.
 
През последния месец Райкова е била забелязвана почти през ден на 11-ия етаж на сградата, където се помещава телевизията. Там са кабинетите на ръководството. Честите ѝ появи в медията подсказват, че тя не само е била поканена, но и че работи почти от месец по този формат, който има и работно заглавие “Дневникът на Венета Райкова”. Това най-вероятно е така, тъй като промяната в програмната схема ще се случи в началото на април.

* * * * * * *
 
Шоуто ще се излъчва от понеделник до петък следобед от 16 ч. и ще продължава по час. В него няма да има нищо жълто, напротив, ще е по-скоро със социална насоченост. Вероятно то ще показва конкретни човешки проблеми и ще търси как да ги реши с помощта на експерти, държавни институции или приятелски съвети.

Този път известни личности няма да влизат в студиото на Венета Райкова, освен ако те самите имат проблем и искат да го решат публично.

* * * * * * *
 
Напоследък тв водещата сякаш се е "скрила", спря да пише и във Фейсбук. Тя беше на екран по Нова телевизия до Нова година, когато водеше “Голямата уста” - токшоуто, което придружаваше риалитито “Биг Брадър”.
 
Райкова работи в телевизия от 1992 г., когато започва в БНТ, избрана с конкурс от Нери Терзиева.

*
 * * * * * *

"Приятели, на 13 април, понеделник от 16 ч. по ТВ7 започва новото ми предаване "Дневникът на Венета"! Щастлива съм, че ще бъдем всеки делничен ден заедно по един час! Благодаря на Бог, че точно ден след Великден започва новият път в кариерата ми!!" - написа Райкова през фен страницата си във Фейсбук тази сутрин към 11 часа, предишната страница на предаването "Горещо".

Тя публикува и графичната визия на новото предаване - вижте я.

* * * * * * *

В късния следобед от TV7 потвърдиха, че "темите ще са свързани с истинския живот. Лични истории, шокиращи разкази, конкретни проблеми ще бъдат обсъждани от експерти, които ще търсят решения на трудностите на отделния човек. В същото време при анализите и разговорите ще вземе участие и публиката на предаването. Реалният живот на обикновения човек ще е темата, в която зрителите да припознаят себе си и собствените си преживявания. Гости на Венета Райкова ще бъдат и известни личности, когато имат интересна история, която непринудено да споделят."
 
Венета Райкова:
 
„В „Дневникът“ зрителите ще открият себе си, ще видят проблемите на хората около тях. Искрено вярвам, че можем да помагаме и това ще бъда и моята цел“.


ИЗБРАНО