Първото заседание на новия парламент пряко по БНТ1

24 октомври 2014 | 15:02 Дачев
В понеделник, 27 октомври, БНТ1 ще излъчи пряко от 13 до 16 ч. първото заседание на 43-тото Народно събрание, директно от залата му.

От програмата за деня падат:

- телевизионният филм "Вечери в Антимовския хан" (1989 г.), 1 част, с участието на Невена Коканова, Георги Георгиев-Гец, Наум Шопов и Васил Димитров (премества се за вторник от 13 ч.);
- повторението на медицинското риалити "Зелената линейка";
- епизод от анимационния филм "Вирусите атакуват";
- епизод от сериала-романтична комедия "Живот с Дерек".

Живото предаване, озаглавено "Новият парламент", обещава заслужаващи зрителското внимание риалити елементи.

Обществената медия ще предложи картина с много гледни точки както от пленарната зала, така и от кулоарите на парламента. Зритерите на живо ще проследят изказванията на парламентарните лидери, президента на Република България Росен Плевнелиев и избора на председател и заместник-председатели на новото Народно събрание.
 
Специалното предаване е с водещ Аделина Радева. В студиото тя ще разговаря с анализатори и популярни парламентаристи, сред които бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов, историкът и бивш народен представител Андрей Пантев и социолозите Боряна Димитрова (“Алфа рисърч“) и Михаил Мирчев (“Асса-М“).

Репортерите на националната телевизия ще следят и събитията около сградата на парламента, както и и първите реакции на гражданите.
 
* * * * * * *

В събота, 1 ноември, националната телевизия ще излъчи двучасов празничен блок "Будителите" от 9 до 11 ч. по случай Деня на народните будители, а същата вечер от 21:45 ще предаде на запис "Концерт на Свободата" от пл. "Св. Александър Невски" в София.

* * * * * * *

Само час и половина след промяната по БНТ, Нова телевизия също промени програмната си схема за понеделник, 27 октомври.

Медията се лишава от 3 поредни сериала (12:30 „Опасна красота” - Турция, 13:30 „Моята карма” - Индия и 14:30 „Перла” - Турция), за да излъчи политическото студио "Новите 240".

То се очаква да продължи три часа и половина - от 12:30 до 16:00 ч., а негови предполагаеми водещи са "обичайните заподозрени", лицата на Нова ТВ Ани Цолова и Виктор Николаев.

Вероятно студиото ще прави връзка и с директно излъчване от залата на парламента.

* * * * * * *

Три часа след БНТ, и TV7 организира извънредно студио, наречено "Ден първи" и посветено на откриването на новия парламент.

Студиото измества токшоуто "Въпрос на гледна точка" (15 - 15:30) със Стойчо Керев, водещ на парламентарното предаване ще бъде Владислав Прелезов. "Ден първи" ще върви едновременно и по канал "News7".



ИЗБРАНО