Бг футбол - от утре по Нова ТВ и за две години напред

15 август 2014 | 17:14 Дачев
Нова Броудкастинг Груп спечели ексклузивните права за телевизионното и онлайн излъчване на мачовете от българското футболно първенство, турнира за Купата на България и мача за Суперкупата на България за сезони 2014-15 и 2015-16 г.

Първият мач, на който футболните фенове ще станат свидетели още тази събота, 16 август, е дербито Лудогорец – ЦСКА (от 20:00 ч. по Диема).

На следващия ден - неделя, 17 август, каналът ще покаже и двубоя Левски – Ботев (Пловдив) директно от стадион „Георги Аспарухов” в София, отново от 20:00 ч.

* * * * * * *

3-дневният ултиматум, който „Футбол Про Медия“ постави на TV7, изтече вчера и от днес новият притежател на правата за излъчване е групата на Нова телевизия.

И двата мача към момента фигурират в програмата на TV7, която не е променена от страна на телевизията!

* * * * * * *

Каналите "Нова ТВ", "Диема" и "Нова Спорт" ще предават по няколко мача във всеки кръг от шампионата в „А група“. 
 
От септември, каналите ще добавят и мачовете в турнира за Купата на България.
 
Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на NBG: „За мен е чест и съм много щастлив, че заслужихме доверието да излъчваме мачовете от българското футболно първенство и Купата на България за следващите два сезона. Ние ще работим активно и в партньорство с всички страни, за да привлечем интереса на още повече почитатели към българското първенство, което вярваме, че ще допринесе за развитие на българския футбол като цяло.
 
С придобиване правата и на българския шампионат вече може да предложим на футболните фенове в България богато и разнообразно футболно съдържание – най-оспорваните двубои от елита на българския футбол, както и най-доброто от английския футбол”.
 
От пресофиса на медийната група допълват, че по този начин портфолиото от спортове, които каналите ѝ излъчват, става изключително богато – те ще покажат актуалните и дългоочаквани спортни събития от България и света:
 
футбол:
– интересните и оспорвани срещи от родния шампионат, 
– най-доброто от английския футбол (Висшата лига, Купата на ФА, Купата на Лигата, Чемпиъншип), както и 
– домакинските мачове на английския национален отбор. 
 
бокс:
Съвсем скоро Нова ще излъчи и дългоочаквания боксов сблъсък – Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко. 

волейбол, баскетбол: 
Почитателите на волейбола и баскетбола пък ще могат да проследят Световното първенство по баскетбол в Испания, както и Световното първенство по волейбол за мъже в Полша, където ще видим представянето на националите ни сред най-добрите на планетата.
 


ИЗБРАНО