Нора Стоичкова с рубрика по News7

10 май 2014 | 14:48 Дачев
В Newsroom-а на канал News7 от 12-ти май, понеделник, влиза дългогодишният журналист Нора Стоичкова.
Тя е автор и водещ на новата рубрика в предаването, което ще търси отговора на най-важния въпрос – ЗАЩО? 
 
ЗАЩО днес живеем по-добре или по-зле от вчера?
ЗАЩО животът ни е скъп, а ценностите евтини?
ЗАЩО трябва да имаме мнение и гражданска позиция?
 
В своята рубрика тя ще представя хората, които понасят икономическите последствия от действието или бездействието на днешните политици, ще търси отговорност от тях за грешното в политически им решения.
ЗАЩО е страшният въпрос, който понякога журналистите забравят да зададът. Но не и Нора Стоичкова.
 
От понеделник до петък, 18:45 ч. - "Защо? с Нора Стоичкова".
 
* * * * * * *
 
Нора Стоичкова е икономист по образование, дългогодишен журналист и PR експерт, специализирал се в областта на енергетиката. Нещатен сътрудник към Комисията по енергетика на Народното събрание.
Тя  е магистър по икономика и специалист „Международни отношения”, с диплома от УНСС. 
 
Журналистическата си кариера започва като репортер в средата на 80-те години в София Прес, в. „Демокрация“. Била е сътрудник на популярните тогава в. „Антени“ и легендарния в. „Поглед”. След промените работи във в. „Демокрация“, по-късно и във в. „24 часа”. Била е началник отдел „Анализи” на в. „Стандарт” и зам.-главен редактор на в. „Република. 
 
В държавната администрация е заемала пост на говорител на Националната полиция, на Агенция за приватизация и Комисията за защита на конкуренцията. Била е PR мениджър на един от мобилните оператори.
 
През последните години Нора Стоичкова е чест гост в коментарни предавания в качеството си на енергиен експерт и икономически анализатор.
 


ИЗБРАНО