Росен Петров по bTV: ”За мен бе чест да сме заедно 5 години”

9 февруари 2014 | 19:05 Дачев
Водещият на предаването "Нека говорят" по bTV Росен Петров изненадващо прочете в ефир своя декларация, с която заяви, че се присъединява към "България без цензура", съобщи Стандарт.
 
В този момент негов събеседник бе лидерът Николай Бареков.
Вижте видео (20:49 мин.).
 
Росен Петров каза, че от ръководството на телевизията са поискали ясно да каже, дали водещият е член на формацията.
"Към този момент не си, но аз бих се радвал да си част от "България без цензура", отговори му Бареков. И сподели, че Росен Петров би бил негова номинация за вътрешен министър.
 
* * * * * * *
 
Водещият на "Нека говорят" обяви, че започва интервюто, но преди това иска да прочете своя декларация. И хвърли информационната бомба в ефир: "Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО".
 
"Правя го, защото харесвам и подкрепям идеите на България без цензура", заяви Петров. "В тази партия ме зове кръвта на предците ми", каза водещият. И декларира, че с Николай Бареков ще се бори за национално обединение.
 
Петров сподели, че има готовност да изпълни докрай договора си с телевизията, но изрази съмнение, че това ще се случи. "Бог с нас! Да живее майка България", завърши декларацията си Петров. След което започна интервюто си с Бареков като сред първите въпроси бе бъдещата коалиция с ВМРО.
 
Лидерът на България без цензура заяви, че още в понеделник сяда на преговори с председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и покани Росен Петров да присъства на срещата. Ще бъдем в централата на ВМРО, обяви Бареков.
 
След рекламната пауза Петров подари на лидера на "България без цензура" офицерски кортик. Бареков спази традицията при дарове на хладни оръжия и върна метален лев на Росен Петров.
 
Водещият се раздели със зрителите на bTV с думите: "Благодаря ви! За мен бе чест да сме заедно 5 години".

* * * * * * *

От утре, 10 февруари, главният редактор на предаването "Нека говорят" с изпълнителен продуцент "Дрийм Тийм" (Евтим Милошев и Любомир Нейков) - Валя Гиздарска - ще заеме поста главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group.

"Нека говорят" тръгна на 22 май 2009 г. като ежедневно токшоу преди централните новини, а от 26 октомври същата година стана седмично неделно предаване. Първоначалната му продължителност бе 2 часа, като от март 2010 г. извоюва още половин час, а в третия си сезон медията му отдели 3 часа след 9 януари 2011 г.

Освен "Нека говорят", продуцентите правят и други ключови за bTV предавания като "Комиците", "Сървайвър", "Голата истина" и "Африка: звездите сигурно са полудели", а за БНТ - "Най-хубавите години от нашия живот". Съсобственикът на "Дрийм Тийм" Евтим Милошев пък е и председател втори мандат на Асоциацията на телевизионните продуценти в България.

* * * * * * *

Любо Нейков също се разделя с ефира на bTV.
Комедийното предаване „Голата истина", което той водеше заедно с дъщерята на футболния бос и оръжеен търговец Николай Гигов - Ели Гигова, е било спряно поради слабо представяне, съобщава сайтът  webcafe.bg.

Предаването обаче присъства в програмната схема на телевизията за идната седмица. Очаква се последното му издание да бъде в петък, 14 февруари.

Според вестник "24 часа" обаче, късното сатирично шоу няма да бъде свалено окончателно, а само временно "ще излезе във ваканция" - за да бъде променена концепцията му с цел да стане по-забавно и интересно, като водещите (Любо Нейков и Ели Гигова) щели да продължат да правят и новия вариант.

По официална информация от bTV, сезонът на предаването приключва и това е причината, поради която след 14 февруари то няма да се излъчва. На негово място предстоят епизоди от ситкома "Двама мъже и половина".

* * * * * * *

Социалната мрежа Фейсбук се изпълни с коментари за акта на Росен Петров. Известната журналистка Миролюба Бенатова написа: "Не гледах. Но съм щастлива, че си тръгнах от бтв преди този момент, който приятелите, на чиято преценка вярвам, наричат СРАМ." Известен радиоводещ пък сподели: "ТВ История! Водещ стана член на партията на друг водещ в ефир...притеснявам се за себе си". Сред другите коментари от известни журналисти изпъква и "В рубриката "Пожелахте да говори" по бТВ - Николай Бареков. КОЙ пожела?"

Според други, етичният кодекс на българските медии не е издържал проверката на практиката и водещият се е "изплюл в лицето" на колегите си от bTV.
Изключително популярната телевизионна журналистка Нери Терзиева сподели: "Още двама скоро ще научат, че телевизионният рейтинг не е равен на партийния...". Асен Григоров смята: "Някаква криза на средната възраст у телевизионните водещи? Джей Лено поне си си купуваше поршета и ферарита".

Новинарят и продуцент на "bTV Документите" Венелин Петков сподели в социалната мрежа: "Операция ГНУС. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия", а след това добави и "Трябваше да участвам в предаването днес по темата Македония и бТВ Документите. Отказах, щом разбрах, че Бареков е бил "пожелан да говори".

Актьорът и тв водещ Стефан А. Щерев („Станция Нова” по Нова ТВ, "Падащи звезди" по БНТ1) се пошегува: "Невероятно, но факт: Следващата седмица Юнал Лютфи ще гостува в "Нека говорят" и Росен ще приеме исляма в ефир."


ИЗБРАНО