БНТ свали от ефир ”Денис и приятели”

2 ноември 2013 | 07:57 Дачев
Късното вечерно шоу на БНТ "Денис и приятели" бе прекъснато в началото на 4-тия си пореден сезон.

Последното му издание бе на 18 октомври, петък.
Шоуто стартира на 18 април 2011 г. и се излъчваше в пояса 23 - 24 ч.

Водещият на предаването написа в страницата му във Фейсбук:
"Ако всичко е ОК би трябвало да сме в ефир на 15 или 22 ноември .
БНТ нямат вина. Просто им намалиха бюджета и стана невъзможно да го правим.

Предоговорили сме условията и сега чакаме да се гласува от управителен съвет. Ще почакаме и ше видим.

Поздрави на всички и ако нещата се получат ще се забавляваме заедно и догодина."

Басистът на "Ахат" обясни още, че шоуто се е завърнало в есенния тв ефир без договор, но сега новият контракт е на път да се подпише.
Фенове на предаването организираха и група в социалната мрежа, наречена "Искаме късното шоу "Денис и приятели" по телевизията!".

Предаването обаче е "замразено" поне до Нова година, а не за една-две седмици, тъй като в момента се работи по промени в неговата концепция - така са обяснили от телевизията отсъствието на вечерното шоу от ефир.
Замразяването било по взаимно съгласие между продуцентите и ръководството на телевизията, като след представянето на обновената концепция, тя ще трябва да бъде одобрена от програмния директор Севда Шишманова. Едва тогава щяло да бъде възможно да се даде отново зелена светлина на проекта.

Преди месец стана ясно, че бюджетът на “Денис и приятели” е драстично намален и вместо ежедневно, шоуто ще се излъчва веднъж седмично (в петък), а самото предаване бе сериозно обновено. Това обаче това се е оказало недостатъчно и шефовете в БНТ са поискали сериозни и окончателни промени, въпреки твърдия рейтинг.

* * * * * * * *

49-годишният водещ Даниел Ризов - Денис притежава продуцентската компания "Harbour Island Records", която продуцира и социалния проект на bTV "Предай нататък" с водещ съпругата на Ризов -  Наталия Симеонова.

* * * * * * *

Според данните на агенция ГАРБ, цитирани от Труд, едно от последните излъчвания на "Денис и приятели" (на 4 октомври 2013) е събрало около 2% от всички хора пред телевизора след 23 ч.
 
Докато чакат да се върнат на екран, Денис и хората му водят преговори за интервюта с известни личности в САЩ, където музикантът има къща. В списъка им на първо място е бившият вицепрезидент на Щатите и известен неконформист Ал Гор. Самият Денис заминава отвъд Океана в края на ноември.

През м. септември, етичната комисия към Националния съвет за саморегулация (сдружение на рекламодатели, рекламни агенции и медии) обяви, че билборд с момиче, което показва среден пръст и така рекламира предаването "Денис и приятели", нарушава нормите за морал и благоприличие и трябва да се свали.
Тогава стана ясно, че рекламната визия на огромното пано всъщност не е била съгласувана с БНТ, нито е дело на продуцента на "Денис и приятели" Георги Кузмов, а била лично решение на водещия.


ИЗБРАНО