Сезонен финал на „Духът на здравето” с тема за щитовидната жлеза

27 юни 2013 | 13:18 Дачев
Здравното предаване, което стартира на 7 октомври 2012 г., приключва своя първи сезон в ефира на bTV

Над 300 милиона души по цял свят имат проблеми със щитовидната жлеза. Смята се, че повече от половината от тях не знаят за своето състояние. Не всяко заболяване на щитовидната жлеза има видими симптоми и затова от съществено значение е хората да знаят какви признаци да търсят, за да се обърнат своевременно към лекар - ендокринолог. 
 
Тази неделя, 30-ти юни, точно в 8:00 по bTV „Духът на здравето“ ще постави важния въпрос за ранното диагностициране, профилактиката и адекватното лечение на щитовидната жлеза. Кои са основните симптоми за нарушение на функцията й и защо този малък орган може да доведе до големи проблеми?  Каква е връзката между тиреоидните заболявания и безплодието?  - гости на д-р Неделя Щонова в студиото на „Духът на здравето” са  д-р Наталия Темелкова - ендокринолог в УМБАЛ „Александровска“ и проф. Боян Лозанов - началник клиника по вътрешни болести и дългогодишен ръководител на Клиниката по заболявания на щитовидната жлеза към Клиничен  център по ендокринология. 
 
В неделя,  „Духът на здравето” ще започне с гости, които ще разкрият, че един от най-истинските начини човек да се чувства щастлив, е да дава, а не да получава. Как семейство лекари – д-р Елиза и Йордан Георгиеви, създават първия в България мобилен стоматологичен кабинет и помагат на стотици възрастни хора да живеят достойно старините си и защо към добрината си прибавят и помощ за жени, нуждаещи се от гръдни импланти след операция на карцином на гърдата?
Д-р Неделя Щонова ги посреща в студиото, за да могат повече хора да разберат и да се възползват от инициативата им и да се подкрепят. 
 
Последната тема в предаването засяга опасното и застрашаващо живота състояние - Остър коронарен синдром. Какво представлява то? Какви са причините за настъпването му и кое е най-ефективното съвременно лечение? – отговори на тези въпроси дават проф. Юлия Джоргова,  ръководител на Клиниката по кардиология към Университетската специализирана болница за активно лечение "Света Екатерина” и д-р Кирил Карамфилов - кардиолог, носител на наградата „Най-предпочитан  лекар”. 
 
Най-доброто от „Духът на здравето” зрителите на bTV ще могат да гледат през юли и август, всяка неделя точно в 8:00.
 


ИЗБРАНО