Духът на здравето

Здравно предаване - традиционни и алтернативни методи за решаване на конкретни здравни проблеми. Автор и водещ - д-р Неделя Щонова.
Продуцент - bTV Studios, изпълнителен продуцент - Ася Цанкова / Евгений Джуров, главен редактор – Соня Момчилова.

Специфика и методи за лечение, актуална информация за най-новите постижения в областта на медицината и превенцията. Цялостен подход към здравето и иновативен начин да бъдат съчетани наука и алтернативна медицина, за да се предпазим от болести и да останем здрави в напрегнатото ежедневие.

Търсят се не само мнението на специалистите, но и на хора, успели да се преборят с дадено заболяване. Така предаването се откроява с ценното споделяне на вдъхновяващ личен опит и разкриването на алтернативни методи и подходи за лечение.

Грижата за емоционалното здраве на пациентите е водещо изискване към добрия лекар; „Духът на здравето” е направено така, че да осигури оптимална подкрепа и да даде информация за т.нар. „медицина на цялата личност” - тя разглежда човека като едно органично цяло: ум - дух - тяло.

За първи път в българския ефир - неделно ТВ училище: рубриката „Сладко училище” за многобройните начини за превенция на диабета, както и ценни съвети за управлението на вече съществуващо диабетно заболяване. Събеседник е ендокринологът доц. Владимир Христов.


Фейсбук: facebook.com/duhnazdraveto

От 7 октомври 2012 г. до 30 юни 2013 г. по bTV.
От септември 2013 г. до 29 юни 2014 г. - сезон II.

Ог 15 октомври 2012 г. до 5 септември 2014 г. по bTV Lady.

От 16 септември 2014 г. - седмична рубрика в токшоуто "Преди обед" по bTV.

ИЗБРАНО