Тони Рапонска се завръща в БНТ след 12 години

15 април 2013 | 14:24 Дачев
Допреди седмици тя бе автор и водещ на предаването за мода „Последен писък” по Канал 3

БНТ2 със сутрешен блок от София
 
Този вторник БНТ2 стартира излъчването на новия си сутрешен блок от София. В развлекателния блок всеки вторник от 9:00 до 10:00 ч. зрителите ще открият практични решения и експертни съвети по ежедневните им проблеми, свързани със здравето, свободното време и  дома.
 
Тема на първия брой на предаването ще бъде влиянието на тютюнопушенето върху красотата – за това, как то се отразява на кожата на лицето, косата и ноктите ни и какво да направим, за да му противодействаме. Зрителите ще видят демонстрации на специални козметични процедури за пушачи, както и любопитни подробности за историята на тютюнопушенето.
 
В първия си брой „Добро утро с БНТ2” от София ще представи и интересна  информация за историята на маникюра, за вярванията и суеверията свързани с него и за това, че прословутият френски маникюр всъщност е измислен в Америка.
 
Специални гости по темите в студиото ще бъдат експертите по козметология Лили Симеонова и Силвия Въжарова. Зрителите ще видят и интервю със специалиста по диететика  д-р Енджи Касабие.
 
* * * * * * * 
 
Водещ на сутрешния блок по БНТ2 ще бъде познатата на зрителите отпреди 12 г. Тони Рапонска
 
За завръщането си на екран в ефира на националната телевизия тя споделя, че в него има нещо много емоционално и в същото време сантиментално. Водещата на спортните новини и предаванията „Тела в движение” и „Звезди в ефира” казва, че в БНТ освен професионална реализация е намерила и голямата си любов - съпруга си, оператора Антони Мирков.
 
Тони Рапонска започва телевизионната си кариера в ефира на националната телевизия в спортна редакция през 1991 година в Ефир 2. Впоследствие води предаването „Тела в движение”, което представя теми, свързани с това как спортът ни помага да сме здрави и да изглеждаме добре. За първи път в него се демонстрират прословутите фитнес упражнения на топмодела Синди Крофорд, степ-аеробиката на Шер, комплексите на Джейн Фонда.
 
След него стартира предаването „Звезди в ефира”, в което Тони Рапонска представя новини от шоубизнеса, музиката модата и живота на известните. 
 
Работила е в БТА за списанията „Паралели” и „Шампиони”, в радио „7 дни” и в Областната управа на Софийска област като пресаташе.

Много години до 1 февруари 2013 г. прекарва като автор и водещ и на предаването за мода „Последен писък” по Канал 3. Отразявала е стотици ревюта на български и чужди дизайнери в Париж и Милано, както и 65-тото издание на филмовия фестивал в Кан. 
 
* * * * * * *
 
Сутрешният блок на БНТ от София ще даде идеи и практични съвети на зрителите как могат да превърнат офиса, в място, на което да се чувстваме удобно и приятно, за да сме по-работоспособни и идейни.
 
Как да пречистим организма си от токсините, натрупани през зимата и какво представлява „здравето чрез вода” - в „Добро утро с БНТ2” от София от 9:00 до 10:00 ч.  


ИЗБРАНО